Boligindretning
SPONSORERET indhold

Enkel æstetik i Hellerup

Et stort, rødt æble indtager en prominent plads i spisestuen. Smukt og appetitligt, lige som Sigrid Buus og Hamid Haghs stil, der både favner nyt design, klunsede fund og arvegods fra familiens klan af kunstnere. Alt sammen fint koordineret med Sigrids sans for farver, former og mønstre.

Af:: Christina B. Kjeldsen Foto: Anitta Behrendt
08. aug. 2017 | Bolig | ALT for damerne

Hjemme hos Sigrid og Hamid hersker der en enkel form for æstetik. Hvor farver, former og materialer mødes i små stilleben hist og pist. Og hvor morfars gamle møbler og kunstværker møder moderne design og farverige tekstiler. Måske er det baggrunden som industriel designer, der giver det skarpe øje, måske flyder det bare i årerne, når man er ud af en kunstnerslægt. Sigrids oldefar var nemlig Just Andersen, en anerkendt sølvsmed og billedhugger, mens oldefar på den anden side var Gustaf Wolmar, en anerkendt billedkunstner.

Et væld af puder fra Place de Bleu skjuler, at Bolia-sofaen har set bedre dage – en løsning, som fungerer godt sammen med små børn.
Et væld af puder fra Place de Bleu skjuler, at Bolia-sofaen har set bedre dage – en løsning, som fungerer godt sammen med små børn. Sofabordet er arvegods fra morfar, lænestolen et containerfund og den blå bordlampe er fra Flos. Over sofaen et miks af Hamids pladecovers, filmplakater og kunstkort ved siden af Arne Jacobsen-uret. Vasen er også arvet fra morfaren.

Den hyggelige lejlighed i en af Hellerups gamle etageejendomme fortæller sin helt egen historie. Den var nemlig oprindelig Sigrids morfars, og lille Sigrid trådte sine spæde barneskridt i de selv samme rum, der danner rammen om hendes familieliv i dag. Enkelte ting går igen, andet er helt forandret.

– Jeg kan huske, at væggene var fyldt med billeder og malerier. Her var propfyldt, et rigtigt kunstnerhjem, og jeg føler, jeg har fået mange fine værdier med herfra. Kærlighed til kunst blandt andet. Min morfar var et spændende menneske med en mening om alt, og det kunne være helt ceremonielt at komme på besøg. Her var altid et glas portvin i stuen og et kæmpe ostebord i spisestuen – han havde nemlig boet i Frankrig, fortæller Sigrid.

Sigrid i det lyse køkken, som parret ofrede på lejligheden, da de flyttede ind. Det er fra Svane Køkkenet.
Sigrid i det lyse køkken, som parret ofrede på lejligheden, da de flyttede ind. Det er fra Svane Køkkenet. Enkelte mintblå detaljer giver køkkenet et fint farvestrejf – som væguret fra et loppemarked i Frankrig, en tidsskriftholder på hylden og morfars gamle nøgleskab, der har fået en plads på køkkenbordet. Lamperne over bordet er designet af Erik Magnussen.

Da Sigrid arvede lejligheden, var der ikke blevet gjort noget ved den i over 30 år. Her var mønstrede tapeter på alle væggene, gulvtæpper og tyk fernis på gulvene, og det oprindelige bad og køkken havde set bedre dage. Den trængte med andre ord til en opdatering, og det har Sigrid og Hamid givet den. Skærpet kanterne, lappet lofterne, slebet gulvene og sat både nyt køkken og bad ind.

– Det var helt mærkeligt, da der pludselig dukkede en lys og rummelig lejlighed op. Vi skrællede den ned til nogle helt simple rammer, som man nemt kan forny hele tiden. Den er blevet genfødt, og jeg synes egentlig, at det er en smuk tanke, at min morfar så nøje havde udvalgt det her hjem til sig selv, fordi det var tæt på stationen og butikkerne – og at det nu af nærmest samme årsager passer perfekt til os, siger Sigrid.

 Et lille stilleben i soveværelset med et vintagebordspejl, parfumeflakoner og en mintgrøn bonboniere fra Uh la la.
 Et lille stilleben i soveværelset med et vintagebordspejl, parfumeflakoner og en mintgrøn bonboniere fra Uh la la.
 I soveværelset finder man et af de smukkeste tekstiler, kvinderne i Place de Bleu har kreeret.
 I soveværelset finder man et af de smukkeste tekstiler, kvinderne i Place de Bleu har kreeret. Et kæmpestort sengetæppe syet i et smukt patchworkmønster af Kvadrat-tekstiler. Det er et unikadesign, der har taget mange timer at lave. Ved siden af sengen et lille Componibili-skab fra Kartell og på hylden over sengen et maleri af Gustaf Wolmar.

Enkelte af morfars ting er blevet boende og har på sin egen måde smittet af på Sigrids stil. Blandt andet værker fra familiens klan af kunstnere og enkle møbler, der bare har stået her altid og simpelthen klæder rummene. Og sat sammen med parrets egne møbler, Hamids pladesamling og Sigrids øje for de gode detaljer, bliver det til et hyggeligt og moderne miks, der lander perfekt i de gamle stuer.

– Jeg var så heldig at få lov til at vælge, hvilke ting jeg ville beholde og bygge min egen historie op med herhjemme. De ting, du sætter sammen – de valg, du gør dig – definerer din stil. Jeg tænker meget over former og farver, overflader og teksturer. Og så kan jeg godt lide, at man kan ændre på tingene og nemt rykke rundt. Jeg kunne f.eks. aldrig finde på at tapetsere en væg. Jeg ville bare få lyst til at lave det om dagen efter.

I den ene af lejlighedens stuer har Sigrid og Hamid indrettet en kreativ plads med et dobbeltbord, hvor de kan sidde ansigt til ansigt, når de arbejder hjemmefra.
I den ene af lejlighedens stuer har Sigrid og Hamid indrettet en kreativ plads med et dobbeltbord, hvor de kan sidde ansigt til ansigt, når de arbejder hjemmefra. Bordene er af Erik Magnussen, stolen af Eames og lampen fra Artemide. Reolerne fra Ikea er blandt andet fyldt med æsker fra Hay, farvede ringbind fundet i Barcelona, originale Krenitskåle, Kähler-keramik, loppefund og en masse bøger.
Den hyggelige spisestue er indrettet enkelt og lyst med et hvidt bord fra Hay og et miks af stole fra Erik Magnussen og Eames.
Den hyggelige spisestue er indrettet enkelt og lyst med et hvidt bord fra Hay og et miks af stole fra Erik Magnussen og Eames. Lampen over bordet er fra Moooi, mens den hvide bordlampe i baggrunden er fra Mooments. Den hvide skænk er fra Casa Shop.

Anbefalet til dig