Charlotte Jacobsen og Fredrik Holm Koch vinder af nybyggerne 2018

Foto: Privat og Janus Nielsen/Her & Nu Charlotte Møller Jakobsen og Fredrik Holm Koch vandt fjerde sæson af Nybyggerne.

Nybyggerne

Charlotte & Fredrik fra Nybyggerne: ”Denne gang tog det os et år – og ikke otte uger”

De flyttede fra Aarhus til Hedehusene for at skabe et tomt hylster til en drømmelejlighed. Otte uger senere kunne de kalde sig vinderne af Nybyggerne 2018. Mød Charlotte og Fredrik og find ud af, om de stadig har adresse i grøn lejlighed.

I 2018 var det Charlotte Møller Jakobsen og Fredrik Holm Koch, som vandt fjerde sæson af Nybyggerne, og dermed fik udleveret nøglerne til den 125 kvadratmeter store stuelejlighed i Hedehusene til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Parret havde ikke meget byggeerfaring, men med deres festlige humor, hyggelige genbrugsfund og legende tilgang til indretningen vandt de både dommerne og seernes hjerter. Vi har talt med parret for at høre, hvordan de har indrettet sig i dag.

Fortæl lidt om jer selv?

”Vi er Charlotte, 30 år, og Fredrik, 32 år. Vi har sønnen Viggo Tom på snart 3 år og lille Alma Margit på knap 3 måneder. Charlotte er antropolog, og Fredrik er lærer på en specialskole.”

Charlotte og Fredrik med deres to børn Viggo Tom og Alma Margit.
Charlotte og Fredrik med deres to børn Viggo Tom og Alma Margit.

Hvad var det hårdeste/sjoveste ved at være med i Nybyggerne?

”Tidspresset var både det hårdeste og sjoveste. Det var hårdt at skulle nå at istandsætte og indrette en hel lejlighed på kun otte uger, og nogle gange lykkedes det simpelthen ikke.

Men det var også virkelig sjovt at blive presset til at tænke kreativt, presse sig selv og faktisk finde ud af, hvor meget man kan nå på så kort tid.”

Charlotte og Fredrik vandt fjerde sæson af Nybyggerne i 2018.
Charlotte og Fredrik vandt fjerde sæson af Nybyggerne i 2018.

Hvad ville I gerne have vidst, inden I medvirkede i optagelserne til Nybyggerne?

”Der er meget mere at forholde sig til end blot at bygge et hjem. Faktisk kan det virke som om, at det er det nemmeste af det hele.

Alt, hvad der kommer efter at blive portrætteret på nationalt TV, blive genkendt på gaden og fordele og ulemper ved sociale medier, kan fylde meget efterfølgende.”

Bor I stadig i lejligheden, som I vandt?

”Vi bor ikke længere i lejligheden, som vi vandt i 2018. Kort efter finalen fik vi vores søn, og det gjorde, at vi med tiden savnede familie og venner i Jylland. Derudover opstod der sygdom i nær familie, og vi følte et stort behov for at være tæt på.

Derfor solgte vi lejligheden og flyttede tilbage til Aarhus. Noget tid senere fandt vi vores drømmehus ved vandet syd for Aarhus. Det var et håndværkertilbud. som gjorde, at vi kunne starte forfra med en renovering og bruge de kompetencer, vi havde tilegnet os under Nybyggerne.

Denne gang tog det os dog på den gode side af et år og ikke otte uger.”

Charlotte og Fredrik solgte deres nybyggerlejlighed og købte et drømmehus, som ligger ved vandet syd for Aarhus.
Charlotte og Fredrik solgte deres nybyggerlejlighed og købte deres drømmehus, som ligger syd for Aarhus.

Er I stadig interesserede i boligindretning / handy-projekter?

”Vi bruger stadig meget tid på boligindretning og gør-det-selv projekter i hjemmet.

Jeg, Charlotte, har altid været begejstret for indretning og indrettede mit værelse på ny ca. en gang om måneden som barn og frem. Det er en måde at udfolde sig kreativt og skabe forandring.

I dag er teenageværelset skiftet ud med knap 200 kvadratmeter villa, og det gør bare ideerne og skabertrangen dét større.

Derudover deler jeg ud af indretning på Instagram @charlottemjakobsen, som kun spæder til glæden ved at indrette og tænke kreativt.”

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration / indretning, som I har brugt i jeres hjem?

”Det er svært at nævne én specifik ting fra vores hjem, som er overraskende/skæv, for jeg synes, at vi generelt forsøger at tænke kreativt, når vi indretter.

Vi er fx lige blevet færdige med husets atelier, hvor vi har bygget en stenreol ud af gasbeton, som er inspireret af spanske stenhuse, hvor huller bliver hugget direkte i muren i organiske former. Det var en ide, som jeg længe har ville afprøve, og som vi synes er lykkedes super fint.

Vi elsker projekter, hvor der ikke findes en DIY-skabelon, men hvor vi må tænke selv og skabe noget ud af ingenting.”

I deres atelier har de bygget en stenreol ud af gasbeton.
I deres atelier har de bygget en stenreol ud af gasbeton.

Hvilket rum i jeres bolig i dag holder I mest af?

”Jeg tror næppe, vi kan vælge ét yndlingsrum. Vi har indrettet nogle rum ud fra forskellige behov, og det synes vi, at vi er lykkedes med.

I vores køkken-alrum lever vi størstedelen af tiden. Her er plads til hele familien, og vi kan være sammen, selvom én laver mad, én ammer og den sidste bygger togbane.

Charlotte og Fredriks køkken-alrum.
Charlotte og Fredriks køkken-alrum.

I soveværelset skaber havudsigten ro, og en masse sammensatte senge giver mulighed for, at vi alle kan sove sammen.

I atelieret er der plads til kreativ udfoldelse, maling på gulvet og farvelade på væggene.

Med tiden bliver man klar over, hvilke behov man har som familie, og så giver det mening at indrette efter det, og lige nu synes jeg, vi er nået i mål. Så skifter vi ud i indretningen, som vores behov som familie skifter.”

Havudsigten fra soveværelset.
Havudsigten fra soveværelset.

Hvad har det betydet for jer at medvirke i Nybyggerne?

”Nybyggerne har betydet mange ting for os.

På tidspunktet for optagelserne gav det os otte uger, hvor vi hev alt ud af kalenderen for at være sammen og kaste os ud i et projekt, hvor vi blev udfordret og samtidig fik mulighed for at udfolde os kreativt som aldrig før. Vi lærte meget om os selv og hinanden og nød virkelig at få den oplevelse sammen.

Derudover har vi lært en masse håndværksmæssigt, som vi senere har kunne bruge i renoveringen af vores hus.

Vi var begge studerende, da vi vandt nybyggerne, hvilket har givet os et økonomisk springbræt til at kunne investere i vores nuværende hjem.

Men mest af alt er det en oplevelse, vi aldrig glemmer – inden børn, inden hus, bare os to og en masse udfordringer, muligheder og omstændigheder, som vi ikke vil møde igen.”

Hvilket råd vil I give til dette års deltagere?

”Vær jer selv – med det kommer I længst!”

Ville I melde jer til igen i dag, hvis I kunne?

”Helt bestemt!”

Charlotte & Fredriks tre bedste indretningstips

  1. Husk, at alle familiers behov er forskellige, og indret jer efter det. Tænk praktik først, og så skal der nok være plads til æstetikken bagefter (noget, der har taget mig alt for lang tid at lære).
  2. Forsøg ikke at læne jer for meget op ad tidens trends. Mærk efter, hvad I føler jer mest tilpasse i. Måske har I besøgt hjem, hvor I føler jer mere hjemme end andre, og tænk over, hvorfor det kan være – måske kan I bruge noget derfra?
  3. Vær ikke bange for farver, vægmalerier eller andre kreative indskydelser – man kan altid male over. Det er med til at gøre hjem personlige.”

Tidligere vindere af Nybyggerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interview, Serier og Nybyggerne

610x200_woordy_dmjpg.jpg