Jul hos Rikke Albrechtsen

Foto: Pernille Enoch Rikke Albrechtsen pynter op med fotografiske detaljer.

Rikke pynter op med fotografiske detaljer: "Jeg kan lide at holde det enkelt – men lidt skal der op"

Grafisk designer Rikke Albrechtsen begyndte at fotografere, dengang det stadig foregik med film og mørkekammer. Gennem mere end 20 år har hun arbejdet med grafiske løsninger, og det kommer især til udtryk, når julen står for døren.

Hvad betyder julen for dig?

Julen betyder først og fremmest hygge og samvær med mine nærmeste, og kulminationen hvert år er juleaften hjemme hos mine forældre. Anden juledag står min søster eller jeg for julefrokosten, der traditionen tro skal have et gammelt brio-tog kørende rundt på bordet mellem julesilden og snapsen – dette bringer hver år glæde hos både store og små.

Har du særlige traditioner?

I min familie har vi ikke mange juletraditioner, men julebagningen er vigtig og den udføres sammen med mine forældre og min søsters familie, hvor alle bidrager med en eller flere deje, hvorpå kagerne deles efter bagning. Hvert år er der vaniljekrans-konkurrence mellem min søster og mor, hvor min søster altid vinder. Selv holder jeg mig som regel til at bage ingefærkager og pebernødder.

Smukt arbejshjørne pyntet diskret op.
Det smukke arbejdshjørne er pyntet diskret med naturens nuancer. Lampen er fra Kaiser Idell, stolen er fundet på loppemarked, kunstværket er af Carsten Iversen, vasen er fra Black og kransen på væggen og buketten er fra Blomsterskuret.

Hvornår pynter du op?

Jeg pynter op til 1. advent, når jeg hvert år bestiller en smuk krans hos Blomsterskuret til at hænge på døren. Jeg kan lide at holde det enkelt – men lidt skal der op, og i år må det meget gerne være ting fra haven eller skoven, som står som fin kontrast til vores enkle stil i hjemmet.

Har du noget yndlingspynt?

Jeg har en stor kasse fyldt med børnenes hjemmelavede julepynt og så har jeg nogle gamle julekugler, jeg har arvet, som jeg mikser med klassiske eller sjove julekugler – nogle år sættes de på et cedertræ, andre år på store kraftige grene. For et par år siden blev julejoken, at jeg have købt et møgskævt juletræ til helt urimelig mange penge – men jeg finder nu engang charme i det lidt svæve, så det ikke bliver alt for fint og perfekt, når pynten kommer på.

Rikke har printet nogle af sine egne billeder ud og brugt dem som indpakningspapir.
Rikke har printet nogle af sine egne billeder ud og brugt dem som indpakningspapir. Derudover har hun pyntet pakkerne med duftende krydderurter.

Hvor finder du inspiration?

Jeg nyder at sparre med min ven Martin, som er indehaver af Blomsterskuret på Værnedamsvej. Vi kan begge lide at lege med enkelthed, og sammen finder vi altid på sjove løsninger eller opsætninger. Men mit virke som grafisk designer spiller også en rolle i, hvordan jeg formgiver, f.eks. har jeg i år valgt at printe mit eget gavepapir. Og ellers er instagram jo også helt fantastisk.

Julepynt og smukke fund fra naturen.
I kassen ligger noget af Rikkes arvede julepynt blandet med smukke fund fra naturen.
Den smukke buket er fra Blomsterskuret på Værnedamsvej, hvor Rikke også altid bestiller en krans til døren.
Den smukke buket er fra Blomsterskuret på Værnedamsvej, hvor Rikke også altid bestiller en krans til døren.
Rikke arbejder som grafisk designer og det afspejler sig i hendes julestil, der er meget grafisk og enkel.
Rikke arbejder som grafisk designer og det afspejler sig i hendes julestil, der er meget grafisk og enkel.

Rikkes tip

Gør dine gaver personlige ved at printe flotte billeder, du selv har taget, og lave gavepapir ud af det.

Hvem & hvad?

  • Hvem: Rikke Albrechtsen
  • Hvad: Grafisk designer

@rikkealb @quote_grafik

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Boligindretning