Krølletkeramik Louise Stylsvig Rosager
SPONSORERET indhold

Louise droppede ud af 1.g – nu designer hun unik keramik: ”Det skal være funktionelt, men også vildt finurligt”

Hun droppede ud af gymnasiet og tog på højskole, hvor hun mødte andre kreative sjæle. I dag har 21-årige Louise Rosager startet sin egen virksomhed, hvor hun laver 100 procent unikke ting. Mød den unge designer bag Krøllet Keramik her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Louise Stylsvig Rosager
08. sep. 2020 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Jeg hedder Louise Rosager. Jeg er 21 år og født og opvokset i en lille landsby på Sydfyn. Her har der altid været højt til loftet og plads til at kunne fordybe sig kreativt.

Jeg faldt for keramikken i en ret tidlig alder. Da jeg var omkring 8 år, startede jeg til keramik i vores naboby, mens de andre begyndte at spille fodbold. Jeg droppede ud af 1.G i 2017 for at tage på højskole. På højskolen kunne jeg være mig selv. Jeg kunne spejle mig i andre kreative sjæle, der - ligesom jeg - har et behov for at være helt opslugt i den kreative verden.

Efter højskolen tog jeg en HF, som jeg dimitterede fra sidste sommer. Gymnasiet er og bliver nok aldrig mig. Jeg tror, at vi er en håndfuld mennesker, der på papiret er egnet til gymnasiet, men i virkeligheden har et behov for at have et frirum, sådan som keramikken er det for mig, hvor der er plads til at afprøve og lege.

Hvordan opstod idéen til Krøllet Keramik?

Krøllet Keramik er opstået, fordi jeg gerne ville lave noget, som ikke var set før. Drejning og støbning er to teknikker, som jeg har stor respekt for, men som aldrig rigtigt har sagt mig så meget. Jeg ville gerne lave noget, som var mere anderledes og unikt, end det man tit ser fra andre keramikere.

Citronkop fra Krøllet Keramik.
Citronkop fra Krøllet Keramik.

Hvor kommer navnet Krøllet Keramik fra?

Jeg ville ønske, at jeg havde en eller anden god historie, men navnet kom lidt af sig selv.

Alle mine ting starter op som en cylinder, og så tilføjer jeg de her forskellige “krøllerier” i leret, som er med til at skabe formen. Derfor gav det mening at kalde det for “Krøllet Keramik” – plus det bare ligger godt i munden.

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

Tankerne bag Krøllet Keramiks produkter er, at man skal kunne se, at tingene er formet med hænderne. Det skal se lidt “hjemmelavet” og specielt ud, ellers kan man lige så godt gå ned i en butik og købe en masseproduceret kop.

Jeg bestræber mig altid på at lave noget, der er funktionelt, men samtidigt helt vildt finurligt og unikt.

Et lille glimt af Louises kreative arbejdsbord.
Et lille glimt af Louises kreative arbejdsbord.

Hvad er Krøllet Keramik særlige signatur?

De ting, jeg laver, er 100 procent unikke, forskellige, og hjemmelavet fra gang til gang. På en del af i mine ting kan man endda se mine fingeraftryk, der ifølge nogen nok ikke skulle have været der, men i virkeligheden ikke gør noget.

For mig handler det om, at hvis man hele tiden skal perfektionere alle sine ting, så bliver det ikke sjovt i længden. Hvis jeg går ind og fjerner mine fingeraftryk, så ryger charmen, og mine ting bliver upersonlige og kedelige.

Hjertekop fra Krøllet Keramik.
Hjertekop fra Krøllet Keramik.

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver inspireret af tidens trends og tendenser, men især former og farver. Livet er i farver, derfor bruger jeg dem så meget, jeg kan!

Hvad er dit mest solgte produkt?

Mine krøllede kopper er gået hen og blevet ret efterspurgte. Jeg tror, at det er fordi, man ikke har set krøllede kopper før.

Jeg er blevet spurgt en del gange, om det overhovedet er mulige at drikke af dem – og selvfølgelig er det det. Mine ting er godt nok krøllet, men ikke så krøllet, at funktionen forsvinder.

Godmorgenkop fra Krøllet Keramik.
Godmorgenkop fra Krøllet Keramik.

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Det er først for nylig, at jeg er begyndt at sælge mine ting. Jeg er ved at få lavet mit eget lille værksted, hvor jeg kan sidde og lave keramik dagen lang, og der skal nok komme en masse nye ting fremover. Jeg har blandt andet fade, vaser, kander og skåle i tankerne.

Krøllede kopper med fine frugtmotiver.
Krøllede kopper med fine frugtmotiver.

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på instagram?

@skaevkeramik

@aekeramik

@julieebens

Følg selv Louise Stylsvig Rosager på Instagram her:

Anbefalet til dig