Lær at style din bolig som Julie Vöge
Foto: Tia Borgsmidt, Pernille Enoch, Lisbeth Wedendahl

Lær at style din bolig som Julie Vöge

Julie Vöge: 'Din bolig skal sige noget om dig, ikke være en kopi af udstillingsvinduet i Illums Bolighus.'Julie Vöge
Julie Vöge arbejder som både stylist og journalist for en række danske magasiner og dagblade.

Hvad er de vigtigste regler, når man styler?
Udtryk din personlighed. Der findes ikke noget bedre end hjem, hvor du har lyst til at gå på opdagelse og blive klogere på det menneske, der bor der. Hjemmegjort er stort uanset evner. Spring ud i gør-det-selv-projekter, og opdag, hvor fedt det er at have hjemmelavede, unikke indslag. Er papmachedyret set pænere, vil det sandsynligvis komme til at se fedt ud, hvis det stilles sammen med nips fra f.eks. Hay. Pas på, at tingene ikke bliver så matchende og korrekte, at de bliver kedeligt pæne. Tre Georg Jensenstager på række er sjældent et inspirerende syn.

Hvad er absolut forbudt?
Stilleben med lutter moderigtige og nyerhvervede genstande er som regel blottet for dybde og ligner et katalog. Din bolig skal sige noget om dig, ikke være en kopi af udstillingsvinduet i Illums Bolighus.

Har du en bestemt ting eller en farve, du altid vender tilbage til?
Selv om plantetrenden er over os, så har jeg faktisk altid været kæmpe fan af stort set alle nuancer indenfor den grønne og blå farveskala.

Hvad er dit bedste råd ?
Stol på din intuition, og omgiv dig med ting, som du holder af, og som håndværksmæssigt er i orden. Som tommelfingerregel skal stilleben bygges op af noget fra din fortid, noget unikt som f.eks. vasen, du købte i 1998 i Rønne, noget personligt, som en trææske, din morfar selv har skåret, og noget tidløst, som en formfuldent stol af Wegner.


‘Uanset om man er til art deco eller funktionel modernisme, så vil langt de fleste have lyst til at sidde på terrassen her og slappe af. Indretningen er på én gang uprætentiøs med hjemmebygget bord og bænk og på den anden side supertjekket på grund af den røde farve, der binder tekstiler og møbler godt sammen.’

► SE OGSÅ: 3 fantastiske uderum
► SE OGSÅ: Enkel idyl i sommerlandet
► SE OGSÅ: Sommerhus i den vilde natur

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning