Maria Regina Allen Helby bolig

Foto: Maria Regina Allen Helby

Ugen instagram-bolig

Kom indenfor i Marias farverige pastelunivers: ”Det gør mig glad”

For 36-årige Maria Regina Allen Helby skal et hjem først og fremmest være trygt og hyggeligt. Og vejen dertil er masser af pastelfarver, personlighed og unikke vintagefund. Mød kvinden bag ugens Instagram-bolig her.

Smukke genstande, der ikke er masseproducerede, og flotte farver i pastel.

Det er to af de ingredienser, som Maria Regina Allen Helby bruger for at skabe et unikt hjem, som er blevet populært hos mange på Instagram.

Mød kvinden bag Instagramprofilen @regina_husprojekt her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg har siden barndommen været stærkt tiltrukket af og haft en stor kærlighed for farver, da det for mig har en beroligende effekt og gør mig glad, derfor lever jeg i en pastelverden med både en lidt skør og vild indretning.

Jeg er halv dansk og halv afrikansk (måske er det grunden til al den kærlighed for farver). Jeg bruger meget af min fritid på at lave hjemmeprojekter, at finde gode loppefund og indhente inspiration til nye boligprojekter.

Jeg hedder Maria Regina Allen Helby er 36 år og er intensivsygeplejerske på en børneafdeling. Jeg bor sammen med min mand Kim og sammen har vi tre børn: Oliver på 13, Nathalia på 9 og Alba på 3 år. Vi flyttede fra indre by i 2018, hvor vi købte 70’er-villaen i Dragør på 117 kvm.

Deres helt eget personlig bryllupsbillede hænger over sofaen i stuen.
Maria og Kims helt eget personlig bryllupsbillede hænger over sofaen i stuen. Sofa fra Bolia og puf fra Sofacompany, 

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Mit barndomshjem har altid været prydet med masser af farver, tapeter, kultur og personlighed, som har gjort det meget hjemligt og hyggeligt. Min mor har altid gået op i at have et velindrettet og dejligt hjem, hvor man følte sig tryg og hjemme. Derfor har jeg altid bestræbt mig på at opnå den samme hjemlige følelse i mit eget hjem, hvor den personlige og til tider lidt skøre og unikke stil træder frem.

Da vi flyttede i hus, begyndte jeg at dele mine husprojekter, og på et års tid voksede min profil. Det er så dejligt at kunne inspirere andre, og det er en stor kompliment, at så mange har lyst til at følge med.

Beskriv din stil?

En masse personlighed som man kan identificere sig med. Masser af farver og unikke vintagefund, som ikke er masseproducerede, og som meget gerne må have en historie. Når man kommer ind i vores hjem, skal man kunne mærke den rare og hjemlige stemning.

Spejlene i entreen er fra Bolia og vase fra Fancy Pancy Potter.
Spejlene i entreen er fra Bolia og vase fra Fancy Pancy Potter.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bruger de sociale medier rigtig meget til at blive inspireret, og tit er det svært ikke at købe ting til hjemmet, da jeg ofte finder lækre og sjove fund, som jeg føler, at jeg ”ikke kan undvære”. Bruger også tit vores gåture i kvarteret til at blive inspireret.

Den mintgrønne farve i entreen er fra Jotun og hedder Antique.
Den mintgrønne farve i entreen er fra Jotun og hedder Antique. Toiletskiltet er fra Minifabrikken.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Hmm det er ikke let at svare på, men det er nok de to lysestager, som er et flot ”badepar”. Jeg smiler, hver gang jeg kigger på dem. De giver både humor og en skævhed i indretningen og følelsen af, at alting ikke behøver at være så perfekt.

'Badeparret', som er fra Christine Thuesen, giver humor og en skævhed i indretningen.
'Badeparret', som er fra Christine Thuesen, giver humor og en skævhed i indretningen.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er en gammel PH lampe, som er blevet nylakeret, i en flot lyserød farve. Jeg fandt den på Instagram hos @degn.lux, hvor jeg var ret imponeret over, hvordan man kan vække gamle lamper til live igen, og så i mine yndlingsfarver. Jeg havde i noget tid specifikt ledt efter en PH lampe i den tone lyserød, så var virkelig glad, da jeg fandt denne Instagramprofil.

Lampen fra @degn.lux og flisebord fra gaardensklinker.dk
Lampen fra @degn.lux og flisebord fra gaardensklinker.dk.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er nok min gamle afrikanske maske fra 1910. Jeg har fået den af min far, som har arvet den fra hans mormor og morfar i Afrika. Så den har en stor affektionsværdi, og den har boet i vores hjem, siden jeg flyttede hjemmefra.

Den afrikanske maske er fra Marias tipoldeforældre og er 100 år gammel.
Den afrikanske maske er fra Marias tipoldeforældre og er mere end 100 år gammel.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Tapetet på Albas værelse har været et stort hit, men ellers er det ofte, når jeg blander en masse farvekombinationer sammen med interiør, som andre kan blive inspireret af.

Det smukke tapet på Albas værelse er fra Jimmy Cricket.
Det smukke tapet på Albas værelse er fra Jimmy Cricket.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er helt klart køkkenalrummet, hvor hele familien samles dagligt og ikke mindst, når vi har gæster. Og så er vi ret vilde med det blå køkken.

Køkkenet er der hvor familien samles.
Køkkenet er der hvor familien samles.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Herhjemme har vi SÅ mange drømme om nye projekter – vi har både et bryggers, et badeværelse og en tilbygning, som vi meget gerne vil have lavet i nær fremtid, men da penge ikke vokser på træerne, må vi tage et projekt ad gangen.

Vi tænker helt klart at starte med vores tilbygning. Da vores hus kun er 117 kvm., kunne vi godt tænke os at bygge ca. 40-50 kvm. ud fra stuen, og det håber vi meget på at kunne gøre inden for et par år.

Olivers teenageværelse.
Olivers teenageværelse.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Da vi boede i indre by, turde jeg ikke lege med farverne, som jeg gør i dag, så der kørte vi meget den grå/sorte/hvide stil, men det kommer vi ikke til igen.

Dine favorit-Instagrammere?

@thusthefuss

@istome_store

@retrovilla

Nathalias værelse.
Nathalias værelse.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Skab din egen personlige stil ved at mikse nyt og gammelt sammen.
  2. Vær ikke bange for at kaste dig ud i malerprojekter med farver, hvis ikke man er tilfreds eller bliver træt af farven, kan det jo altid males om.
  3. Hav kun de ting i hjemmet som gør dig glad og evt. få nogle unikke ting ind i indretningen. Gør indretningen hyggelig og hjemlig.
Hylden over sengen er fra Hübsch, spejl fra Ellos, vase fra OyOy Living Design og plakat fra Alaksandra Kalisz.
Hylden over sengen er fra Hübsch, spejl fra Ellos, vase fra OyOy Living Design og plakat fra Alaksandra Kalisz.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det er nok vores gamle skab ude i bryggerset. Det passer slet ikke ind i det rum, men da jeg insisterede på at skulle have det hjem, var der kun plads der. Kønt er det ikke, men der er plads til alle mine vaser og husholdning.

Radiatorskjuler fra Røverkøb, lampe fra Retro Pynt & Pangel og urtepotte fra leerbaekdk.
Radiatorskjuler fra Røverkøb, lampe fra Retro Pynt & Pangel og urtepotte fra leerbaekdk.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg elsker vores bryllupsmaleri, som er kreeret specielt til os og er flettet af både vores familie og venner. Det skaber en masse personlighed og varme i hjemmet, og der findes kun et.

Følg Maria Regina Allen Helby på Instagram her: 

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Instagram og Sociale medier