julekranse
SPONSORERET indhold

8 smukke julekranse, som du nemt kan lave derhjemme

Intet slår julestemningen an som en smuk dørkrans eller en tændt adventskrans. Her får du vores bud på kranse du selv kan lave, fra den vilde grønne dørkrans til den nemme adventskrans i et fad.

Af: Redaktionen Foto: Tia Borgsmidt
21. nov. 2023 | Bolig | BoligLiv

Artiklen fortsætter under videoen...

Grønt og vildt

gront-og-vild-julekrans.jpgHar du stedsegrønne buske i haven, så klip lidt af dem alle, og bind en vild og frodig krans.

Du skal bruge

Hegnstråd, blomstertråd og stedsegrønt. Her er brugt forskellige slags gran inkl. ceder, lidt buksbom og lidt efeu.

Sådan gør du

Form en krans af et par runder hegnstråd, og sno enderne om hinanden. Du vælger selv hvor stor diameter du vil have, men vær opmærksom på, at jo større krans jo mere grønt skal der bruges. Klip det grønne til, så stykkerne er ca. 15 cm lange, men lad nogle enkelte dele være længere, hvis kransen skal have et mere vildt udtryk.

Bind de grønne duske fast til kransen med blomstertråd, og bliv ved, til kransen er helt dækket. Sno blomstertråden om kransen et par gange for at afslutte, og hæng kransen op i et fint bånd.

Enkelt med efeu

efeu-julekrans.jpgKlip en lang efeugren, og saml den til en cirkel med lidt ståltråd. Brug et fint silkebånd til at skjule samlingen og hæng kransen op.

Advent i julestjernernes skær

advent-julekrans.jpgDen tidligere så udskældte julestjerne har fået et kæmpe comeback og fås nu også i søde miniversioner og i sarte pastelfarver.

Du skal bruge

4 små julestjerner i potte, en skål eller et rundt fad med lidt dybde, fire lange kertelys, en klump ler og evt. lidt ekstra jord.

Sådan gør du

Placer en klump ler midt i fadet, og sæt lysene fast heri. Tag forsigtigt de fire julestjerner ud af potterne og arranger dem omkring lysene. Fyld evt. lidt ekstra jord i for at julestjernerne står godt fast. Husk at vande adventsfadet med jævne mellemrum.

Den røde juletid

roed-advent-julekranse.jpgBliv lynhurtigt klar til advent med et fad fyldt med lys og hygge. Her har vi stillet kertelys i små stager og pyntet fadet med pigeonæbler og ilexgrene (vinterbær). Kirsebærpynten i vinduet er fra Bungalow, fadet er fra FDB, lysene og de røde stager er fra Kunstindustrien og svampestagen er et loppefund.

julekrans-workshop.jpgDen tynde krans er bundet på hegnstråd med buksbom, eukalyptusbær, og lidt efeublomster. Husk at jo kortere kviste du klipper, jo spinklere bliver kransen.

Adventskransen er bundet på en halmkrans med tre slags gran, mørke hortensia, røde bær og paradisæbler.

Blomstrende jul

hortensia-julekrans.jpgHortensia har sneget sig ind som en juleblomst mere og mere i de senere år, både i tørret og frisk udgave. Vær opmærksom på, at hvis du binder kranse med frisk hortensia holder de sig ikke pæne så længe, med mindre de kan stå i oasis og få vand jævnligt. Kransen her er bundet på en krans af hegnstråd med japansk gran, hortensia, buksbom og eukalyptus.

Den klassiske

klassisk-julekrans.jpg
Tapetet er Drop fra Tapet-Café, designet af Helene Blanche.

En grøn krans med røde æbler og bær, så bliver julen næsten ikke mere klassisk.

Du skal bruge

Hegnstråd, blomstertråd, blød enebær, fyr, japansk gran, ilexgrene, mariebær, paradisæbler og evt. lidt mørkerød pyntekål – vær dog opmærksom på at kålen hurtigt tørrer.

Sådan gør du

Form et par runder hegnstråd til en ring i den ønskede størrelse, og sno enderne om hinanden. Klip små buketter af grønt på 10-15 cm, og vikl dem på kransen skiftevis med æbler og små klaser af bær.

Det kan være en god ide at vikle et par runder stramt om stilken på æblerne, så de sidder ordentligt fast. Fortsæt til hele kransen er dækket og hæng den op i et flot silkebånd.

Lyskrans med silkebånd

lyskrans-julekrans.jpg
Æsken, julekuglerne og lyset er fra Broste Copenhagen.

Lav en enkel krans med blomster og silkebånd, der kan hænge i vinduet og lyse smukt.

Du skal bruge

En metalring (diam 25 cm), et LED-juletræslys med klemmefod, silkebånd, limpistol, blomstertråd, blomster og grene, her er brugt hortensia, eukalyptus og lidt røde tørrede græsser.

Sådan gør du

Vikl silkebånd stramt omkring metalkransen og fæstn det med lim. Lav to buketter af grønt med varierende længde – de må gerne være meget buskede med f.eks. en eukalyptusgren der stikker længere ud end resten.

Bind de to buketter fast på kransen med blomstertråd, så de peger i hver sin retning. Sæt klemmelyset fast i bunden af kransen, og vikl evt. en hortensia eller en anden fyldig blomst på til sidst for at skjule samlingerne.

Anbefalet til dig