Pengedagbog Too Good To Go pose
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: Madspildsposen tvinger Camilla til at være kulinarisk kreativ

Ugens pengedagbogsskriver hygger sig med at pynte op til jul, arbejde hjemmefra og få det bedste ud af en TooGoodToGo-pose fra Netto. Og så shopper hun gaver i Black Week, selvom det egentlig ikke er noget hun plejer. Læs meget mere om Camillas uge her:

Af: Redaktionen Foto: PR Grafik: Ditte Breineberg
17. dec. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogskriver:

 • Navn: Camilla
 • Alder: 42 år
 • Job: Konsulent
 • Branche: HR
 • Landsdel: Midtsjælland
 • Gæld: 0
 • Boligsituation: Lejet rækkehus
 • Husleje: ca. 8.000 kr. når boligstøtten er fratrukket (Boligstøtten varierer fra måned til måned). Derudover 1.500 kr. på vand, varme og el.
 • Antal beboere i husstanden: Mig og mine to drenge, som jeg har i en 10/4-ordning
 • Faste udgifter: 4.500 kr. (dette inkluderer vand, varme og el, forsikringer, licens, a-kasse, telefoner, transport)
 • Rådighedsbeløb: ca. 10.000 kr.

Mandag

Morgen: Kl. 6.30 vækker jeg mine to drenge. De spørger altid om ti minutter mere, og da tiden er gået, spiser vi morgenmad. Jeg får altid to blødkogte æg og kaffe, og drengene spiser havregryn med mælk og kakaopulver.

Jeg får dem ud ad døren og har så en times tid med radioen og mere kaffe, inden jeg tænder for arbejdscomputeren. Jeg arbejder pt. en del hjemme pga. corona-situationen.

Middag/eftermiddag: Jeg laver en hjemmelavet nudelsuppe ud af noget hakket oksekød og en masse grøntsagsrester. Den bliver supergod, og da drengene kommer hjem fra skole kaster de sig også over den, lige som jeg selv havde gjort nogle timer forinden. Vi hygger lidt, inden drengene tager til bordtennis og jeg arbejder videre.

Aften: Jeg hopper på cyklen og henter drengene fra bordtennis. Jeg handler på vejen, hvor jeg får købt ind til hjemmelavede burgere i aften og flæskesteg, tilbehør og rødvin til i morgen, hvor vi skal pynte op til jul.

Der er tilbud på drengenes yndlingsrugbrød, så jeg køber fem pakker. Fire af dem ryger i en ekstra, lille fryser, som jeg har investeret i.

Dagens forbrug: mad: 265 kr.

Tirsdag

Morgen: Endnu en rolig morgen. Skoletasker er pakket, madpakkerne er smurt aftenen før, og tøjet ligger klar, så der er heldigvis ikke brug for alt for meget hjerneaktivitet så tidlig på dagen. Det er vi alle sammen glade for.

Middag/eftermiddag: Mellem arbejdsopgaverne får jeg hentet 2 kasser julepynt ind i stuen. Min søster henter drengene fra skole. Luksus.

Jeg hjælper min søster med et studieprojekt, som hun snart skal aflevere, og som hun stresser lidt over.

Aften: Vi skruer op for julemusikken og spiser flæskesteg med sprøde sværd og masser af sovs og god rødvin til. Vi må igen i år konstatere, at vi stadigvæk ikke kan hele teksten til ”Last Christmas” sangen af Wham. Men vi får pyntet op og placeret nisser, kugler og julemænd rundt omkring.

Dagens forbrug: 0

Onsdag

Morgen: Efter drengene er taget af sted, går jeg en tur i lokalområdet. Hjemme igen laver jeg en smoothie med banan, blåbær, æble og soyamælk, lidt senere bliver jeg rigtig sulten og laver mig en flæskestegssandwich. Jeg får også lige omarrangeret drengenes jule-oppyntning fra i går, da jeg ser, at de har placeret en masse nisser på en enkelt hylde, som kysser eller ligger oven på hinanden. Jeg havde godt nok bemærket, at drengene fniste i går aftes, og i dag finder jeg så ud af, hvorfor… :-)

Middag/eftermiddag: I min frokostpause henter jeg en TooGoodToGo-pose fra Netto (TGTG) til 29 kr. Jeg er fan af konceptet, som gør en indsats for at reducere madspild. Det er også lidt spændende, at man aldrig ved, hvad der er i posen, for så jeg er tvunget til at være kulinarisk kreativ. I dag var der en del kål, salat, æbler. Nu hvor jeg alligevel var i Netto, købte jeg kød til fryseren, da der var et godt tilbud på rejer.

Da drengene er hjemme fra skole igen, spiser vi højtbelagte rejemadder med æg, mayonnaise og tomat. Det er noget af et festmåltid, så da vi når til aftensmaden, hvor jeg egentlig ville have lavet hjemmelavet biksemad, har vi ikke lyst til sådan noget ”tung” mad. I stedet laver jeg hurtigt en omgang suppe af et blomkålshoved fra TGTG-posen.

Dagens forbrug: mad: 157 kr.

Torsdag

Morgen: Om morgenen går jeg en tur, efter drengene er taget af sted. Daglig bevægelse er en prioritet for mig, nu hvor jeg arbejder så meget hjemme.

Middag/eftermiddag: Hjemmelavet suppe med hakket oksekød og grøntsager fra TGTG-posen fra i går.

Aften: I dag spiser vi biksemad med spejlæg, spiller kort og ser noget Netflix på drengenes præmisser.

Dagens forbrug: 0

Fredag

Morgen: Jeg er oppe kl. 6 i dag, så jeg har ekstra tid til at gøre mig klar til at tage ud ad døren. I dag skal jeg nemlig ind på arbejdet, da jeg har nogle møder. Jeg cykler til stationen (3.5 km) og hopper på toget ind til København. På turen hører jeg musik og øver spansk på Duolingo, som er en sprogapp.

Der er morgenmad på arbejdet og senere giver chefen kebab. Det er skønt at se mine kolleger igen, og der bliver grinet en del.

Jeg og en kollega taler om lotto og om, hvor dejligt det ville være, hvis nu man vandt, så på vejen hjem køber jeg en lynlotto. Det sker nok 1-2 gange på et år. Nu skal jeg bare huske at tjekke den, for de fire kuponer, som jeg fandt i en skuffe for en måneds tid siden, var udløbet, da jeg endelig fik taget mig sammen til at komme på tankstationen med den. På vejen hjem køber jeg tarteletter, fredagsguf til drengene og 8 liter havremælk, som er på tilbud. De kan sagtens holde sig i mit madskab.

Aften: Det er en stille og rolig aften. Vi spiser tarteletter, og senere fik drengene lov til at game, mens jeg ser en julefilm.

Dagens forbrug: transport 154 kr., mad: 220 kr., lotto: 60 kr.

Lørdag

Morgen: Jeg sover til kl. 10 og begynder at lave morgenmad, mens drengene ligger og bobler lidt videre i sengen. Kl. 11 kommer min søster. Vi spiser noget hjemmelavet nudelsuppe, og hun kører på genbrugspladsen med nogle ting, som var tilovers, efter jeg havde ryddet ud i mit skur forleden.

Eftermiddag: Min søster tager i biffen med drengene (hun giver), mens jeg sidder og læser op på hendes pensum, så vi kan sparre med hinanden.

Det er Black Week, og selvom det ikke normalt er noget, som jeg praktiserer, så bestiller jeg i dag boksershorts til drengene (288 kr.), to skoletasker, som de skal have til jul (1.400 kr.) og et par høretelefoner til mig selv (100 kr.).

Aften: Min søster og jeg går en tur og derefter spiller vi ”Er du klogere end en 10-årig” sammen med drengene. Jeg er så ikke klogere end en 10-årig her til aften, kan jeg godt afsløre :-) Vi spiser stegt flæsk med persillesovs (min søster giver denne gang, og jeg giver næste gang), får noget rødvin og chips og dip.

Dagens forbrug: mad: 120 kr. (basisting til køleskabet som æg og mælk plus en raflegave til juleaften) + diverse 1.788 kr.

Søndag

Morgen: En langsom morgen med drengene, vi spiser omelet med lounge jazz kørende i baggrunden. Kalenderlyset er allerede brændt ned til 3. december.

Middag/eftermiddag: Jeg laver en smoothie med æbler fra TGTG-posen og frosne blåbær, banan og soyamælk. Vi får omelet og rugbrødsmadder til frokost. Jeg sylter rødløg, da det smager himmelsk. Vi skal egentlig en tur på biblioteket og aflevere bøger, men vi er simpelthen for magelige, så dagen bliver tilbragt indenfor med afslapning og nogle praktiske gøremål. Søndag er også den dag, hvor jeg ser mine kvitteringer igennem og skriver udgifterne ned i en lille bog, så jeg ikke mister overblikket.

Dagens forbrug: 0

pengedagbøger_camilla_breakdown.jpg