Søs Frøling Kriegbaum sommerhus denlillevesterhavshytte
SPONSORERET indhold

Søs var egentlig på udkig efter noget andet, men så faldt hun over det lille kysthus ved Vesterhavet

I læ for det brusende Vesterhav ligger denne uges sommerbolig. Her er kurvemøbler, loppefund og lyse, blå kystfarver en forlængelse af naturen udenfor. Og så er der plads til ro. Kom med indenfor hos @den.lille.vesterhavshytte.

Af: Amalie Louise Bernitt Foto: Privat
10. jun. 2022 | Bolig | ALT.dk

Egentlig var Søs og familien på jagt efter et charmerende sommerhus med småsprossede vinduer og den slags små finesser. Men det var huset i læ for det forblæste Vesterhav, der vandt deres gunst.

Her er der plads til at samles, til ro og til unikke loppefund, der har kostet en slik, men som vinder i herlighedsværdi.

Se bare det fine karlekammerskab, som Søs’ mand Morten selv har sat i stand.

Kom med indenfor i denne uges sommerbolig, @den.lille.vesterhavshytte.

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Søs Frøling Kriegbaum og er 42 år. Jeg arbejder som marketing manager og er gift med Morten Hove Andersen, 43 år, som er projektleder indenfor byggeri i et boligselskab. Sammen har vi døtrene Asta og Nethe på 11 og 14 år. Vi bor i Ikast i Midtjylland i et minimalistisk længetræhus, som vi byggede for ca. 10 år siden.

Stue.jpg
En simpel og vild grøftekantsbuket passer i stil og stemning til sommerhuset.

Hvornår købte I sommerhuset?

Vi overtog vores sommerhus i efteråret 2019, inden Corona brød ud. I grunden var vi på jagt efter en anden type sommerhus med mere charme - så som småsprossede vinduer og den slags - men valget faldt på lige netop dette hus, hvor særligt det store opholdsrum fungerede rigtigt godt med et skønt lysindfald. Desuden ligger sommerhuset 200 meter fra det brusende Vesterhav på en grund med læ, hvilket er ret unikt at finde ved vestkysten. Huset trængte til en kærlig hånd for at skabe de rammer, som vi kunne se os selv i. Vi søgte reelt noget, hvor vi kunne sætte vores eget præg.

Hvorfor købte I et sommerhus?

Vi har altid elsket at tage i sommerhus hos familie og venner og længslen efter at få vores eget, havde været der i mange år. For os var det drømmen om et fristed, et åndehul væk fra hverdagen og de vante rammer, hvor vi kunne geare ned fra hverdagens ræs og rende rundt med uglet hår og sand mellem tæerne.

Stol.jpg
Sommerhuset er indrettet med masse af antikke loppefund, flet og bambusmøbler.

Hvor ofte bruger I det?

Vi bruger det så ofte, vi kan, og så ofte, som pigerne kan lokkes med, når det ikke er udlejet

Beskriv jeres stil?

Jeg vil beskrive vores stil som personlig og tro mod de omgivelser, huset befinder sig i. Vi har primært indrettet os med en masse antikke loppefund, flet og bambusmøbler.

Vi har valgt en farvepalette i lyse kystfarver, som vi elsker at mikse med et utal af skønne tekstiler i form af puder og tæpper. Vi har ikke ret meget nyt i vores sommerhus, og sådan kan vi rigtig godt lide det. Alle vores personlige loppefund har på en måde større værdi, ikke i begrebets økonomiske forstand, men fordi de har hver sin lille historie med sig og er svære at erstatte.

Spisestue.jpg
Bambusmøblerne i spisestuen understreger den idylliske sommerhusstemning.

Hvad har I ændret?

Da vi overtog huset, blev alle vægge malet. Det stod før i træ, og gulvene var meget mørke, så dem valgte vi at slibe og ludbehandle. Desuden lavede vi et helt nyt badeværelse, kastede os over køkkenet, som ellers var ganske nyt. Vi bevarede alle køkkenelementer, men det øvrige udtryk forsvandt ved at skifte fliser, bordplade, greb, vask osv. Vi ønskede en anden vibe end den, der var, da vi købte huset. Sidst, men ikke mindst, har Morten bygget en fantastisk træterrasse, som har løftet husets herlighedsværdi udvendigt.

Terrasse.jpg
Morten har selv bygget deres skønne træterrasse.

Hvad er jeres yndlingsrum?

Yndlingsrummet er absolut vores åbne køkken-alrum/stue, som nærmest går i ét med vores overdækkede terrasse. Rummet har et skønt lysindfald og plads til alle. Det er husets kerne, hvor vi nyder hinandens selskab.

Køkken alrum
Deres yndlingsrum er køkken-alrum stue. Væggene er malet i en svag lyse grå farve S 1500-N (NCS farvekort).

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Den adskiller sig en del. Derhjemme er noget helt andet, der er mere trend mikset med gode designs, mere stramt og praktisk i udtrykket, men gode loppefund er dog stadig at spotte derhjemme.

Daybed
Fra stuen er der direkte udgang til terrassen. Gulvet er massiv fyr, som er ludbehandlet og mættet i hvidpigmenteret sæbe.

Hvad er jeres bedste investering?

Vores bedste sommerhusinvestering er et gammelt karlekammerskab, som vi købte helt faldefærdigt for en slik. Morten gav det helt nyt liv, et praktisk møbel, som nu rummer alt lige fra ekstra service til bøger, spil osv.

Karlekammerskab
Karlekammerskabet, der er parrets bedste sommerhusinvestering, rummer alt fra ekstra service til bøger og spil.

Hvilke tre ting betyder mest?

Tid sammen som familie uden afbrydelse, nærhed til naturen og muligheden for at genoplade batterierne.

Stue
Sofabordet er købt på et lagersalg, og tæppet er fra rugvista.dk

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Ja, så skulle det være en komplet samling af mågestellet - eller et surfboard.

Når jeg træder ind i mit sommerhus…

…så sænker roen sig - og ikke mindst skuldrene.

Sovevaerelse_1.jpg
Soveværelset er ikke særlig stort, men det fungerer.

Mine 3 bedste tips til området:

Besøg Bovbjerg fyr og den smukke klint, og nyd en frokost i caféen eller i haven ved @bovbjergfyr. Oplev Thyborøn tæt på, hvad enten det er at se @sneglehuset_thyboroen bygget af muslingeskaller af en lokal fisker, booke en surf-lektion i selvsamme baggård hos @thyboroen_surfcenter eller at spejde efter delfiner ved indsejlingen til Thyborøn kanal efter en god frokost ved havnen.

Følg Søs og Morten her:

Anbefalet til dig