-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

"Vi er begge glade for genbrug og originale ting, der fortæller en historie"
Sofie og Michael har sagt farvel til Nørrebro og forvandlet en nedslidt bungalow i udkanten af København til deres første (rigtige) fælles hjem. Se hvordan de lader arvegods, kunst, planter og rå materialer indgå i et lunt og levedygtigt miks
Sofie havde lige istandsat sin lille andelslejlighed på Nørrebro, da hun mødte Michael. Lejligheden var lige præcis, som hun ville have den ned til mindste detalje, og hun nød sin lille ego-hule i sin yndlingsbydel.
"Det var måske ikke helt meningen, at Michael skulle blive boende, siger Sofie med et smil. Men det gjorde han, heldigvis, og parret giftede sig sidste sommer i haven til det hus, de siden er flyttet ind i og selv har renoveret. En cykeltur på en varm sommerdag til det hyggelige villakvarter på kanten af Valby og Hvidovre gjorde udslaget."
"Vi tog Christiania-cyklen ud til Hvidovre havn en eftermiddag, og det var som at komme hjem til Langeland, hvor jeg er vokset op. Her er hyggelige villakvarterer men også en diversitet, som minder om den, jeg elsker ved Nørrebro. Her er lidt af det hele, guldbryllupspar og originaler – men også unge mennesker som os, der gerne vil starte en familie", fortæller Sofie, og Michael supplerer;
"Vi ville gerne have en have, hvor vi kan slappe af, når vi kommer hjem fra arbejde. Vi talte også om at købe noget større på Nørrebro, men vi kunne mærke, at vi alligevel ville ende i et hus på et eller andet tidspunkt."

Huset er en klassisk bungalow fra 1935. De tidligere ejere havde renoveret med billige materialer og halvdårlige løsninger, men Sofie kunne se mulighederne med det samme.
"Jeg spottede lynhurtigt, at rummene er gode her, store og lyse og med den oprindelige charme i behold. Jeg kunne se, at vi ville kunne få det her et godt sted hen", fortæller Sofie, der havde stor tiltro – og store forventninger – til, hvad Michael kunne ordne.
"Meget handlede om at lave nogle forandringer, som jeg kunne finde ud af. Der var meget trial and error ind imellem", fortæller Michael, der undervejs har lært at være mere ”tidsrealistisk,” og som han siger;
"Gode ting tager tid."

Mere varme, mindre stål
I knap fire måneder gik parret og renoverede, alt imens indretningen langsomt foldede sig ud og faldt på plads.
– Vi ville gerne være tro mod huset her. I min gamle lejlighed havde vi meget af en New Yorker-stil med rå murstensvægge og masser af glas, stål og krom. Her er vi måske gået efter en mere klassisk stil og har lagt vægt på at gøre det hyggeligt. Køkkenet er stadig sort med industrielle detaljer, men her er flere farver og mere plads til at eksperimentere, siger Sofie. Det er Michael godt tilfreds med, for han trives bedst i omgivelser med levende materialer som træ og masser af grønne planter. Det har han fået, og mere til. Stemningsfuldt arvegods, som Sofies mor har givet fra sig, og kunst, som parret har fundet og fået sammen, gør huset til en varm base med lige præcis den hygge, som de begge længtes efter.
– Michael er egentlig imod alt, hvad der er sort eller hvidt, krom og stål. Jeg synes, vi er landet på et godt kompromis, som er opstået, uden at vi har lagt en masse tanker i det. Vi er begge glade for genbrug og originale ting, der fortæller en historie. De nye møbler, vi har købt, er af en kvalitet, som vi kan glæde os over i mange, mange år, forklarer Sofie. Og til spørgsmålet om, hvorvidt det har været enkelt at blive enige om, hvordan deres fælles hjem skal se ud, svarer Sofie med et smil:
– Ja, for det er mig der bestemmer.









