Susanne Storm kolonihave i Rødovre

Foto: Lasse Wind/Claudi+Capion Bliv inspireret af Susanne Storms perle af en kolonihave, der er fyldt med DIY-løsninger, rolige nuancer, fine mønstre og et væld af planter og blomster.

Susanne købte kolonihaven, ingen ville have. Og forvandlede den til den fineste oase

Det var på ingen måder idyl, da Susanne Storm i sin tid købte kolonihavehuset i Rødovre. Faktisk var det i så dårlig stand, at hun som nr. 50 på ventelisten alligevel fik tilbuddet om at købe det dengang helt faldefærdige hus.

Susanne Storm kunne i modsætning til alle andre se masser af muligheder, da hun så det lille faldefærdige kolonihavehus for første gang for snart 14 år siden. Hun blev derfor noget overrasket, da hun som nr. 50 på ventelisten fik lov at købe det. I dag står huset som en lille, misundelsesværdig perle og lyser af alt det, et klassisk, dansk kolonihavehus bør rumme.

– Vi havde nogle venner, som boede herude, og syntes, det var hyggeligt, at børnene drønede frem og tilbage mellem husene. En dag spurgte de, om vi ikke ville skrive os op. Vi kunne godt se, at det havde lange udsigter, men pludselig kom der et lille faldefærdigt hus til salg. Ingen andre ville røre det med en ildtang, og derfor blev det vores, fortæller Susanne med et smil. De fleste ville nok have revet huset ned og bygget noget helt nyt op, men for Susanne var det vigtigt at bevare originaliteten og i stedet bygge til.

– Vi ville jo aldrig have haft alle de hjørner og tilbyggede kroge, hvis vi bare havde skrottet huset og bygget noget nyt. Jeg føler, vi fik noget forærende ved at bevare det, som det var, og så blot bygge til.

Der er indrettet i ægte kolonihavestil i køkkenet med hyggelige nips-ting rundt omkring,
Der er indrettet i ægte kolonihavestil i køkkenet med hyggelige nips-ting rundt omkring, klunset eller fundet på loppemarkeder. Som supplement til opbevaringen har Susanne hængt et gammelt tandlægeskab op, hvor hun har afmonteret benene. Det giver et luftligt look, når både fronter, sider og hylder er i glas.

Voksende renovering

De første par år gik med at bygge om og bygge til. Det var en lavloftet cigarkasse på cirka 25 kvadratmeter, Susanne overtog, og derfor blev det totalt skrællet, så kun facaderne stod tilbage.

– Alt blev renoveret med genbrugsmaterialer, som vi fandt rundt omkring på Nørrebro, hvor vi bor. Det fik nye ”gamle” vinduer og døre, der blev lagt nyt gulv over det hele, og så blev der åbnet op til kip med nye vinduer i gavlen, så der kom mere lys ind. Ved samme lejlighed blev også taget skiftet, fortæller Susanne.

Senere blev der bygget et værelse og et toilet til og som årene gik fik Susanne også bygget en lille overdækket pergola med en verandalignede indgang og endnu et værelse, så huset i dag er på ca. 60 kvadratmeter.

– Der er isoleret overalt og sat ny beklædning op inde og ude af ting, som jeg har klunset eller fundet på Dba, fortæller Susanne, der bor i den idylliske oase fra maj til september. Ellers kommer hun i weekenderne eller på hverdagsaftener i løbet af året.

Den overdækkede pergola  er indhyllet af grønne vindruestokke, som  skaber en særlig sydlandsk stemning hen  over sommeren.
Den overdækkede pergola er indhyllet af grønne vindruestokke, som skaber en særlig sydlandsk stemning hen over sommeren.

God genbrugsstil

Huset har ifølge Susanne dikteret indretningen. Det har ikke fungeret at putte alt for mange topmoderne møbler i et hjem, hvor alting er sat i stand af genbrugsmaterialer, og som rummer så mange kroge og krummelurer.

– Jeg elsker genbrugsfund og er lidt af en tingfinder. Meget af det, jeg har indrettet mig med, er fra min mormors gamle hus, eller fundet på loppemarkeder, i storskrald eller klunset. Jeg kan godt lide, at ting har en historie, og de ting, jeg bare har fundet, gør det nemmere for mig at skifte ud med tiden. Samtidig sætter det også kreativiteten i gang, når jeg forsøger at skabe en ny eller anden funktion til det, jeg finder. Tonerne i interiøret er afstemte, for Susanne har en forkærlighed for hele non color-universet.

– Jeg har forsøgt med flere farver, men vender altid tilbage til de samme nuancer. Stærke farver kan godt stresse mig lidt og derfor går jeg mere efter de her lidt sarte toner og sort-hvid-kombinationen. Det giver ro til øjet og det slapper jeg mere af i, og så får alle blomsterne og træerne lov til at være resten af farvepaletten.

Slagbænken understreger den hyggelige kolonihavestil. Den idylliske stemning får  modspil af vintage-Eames-stole fra Susannes onlinebutik, Relove.
Slagbænken understreger den hyggelige kolonihavestil. Den idylliske stemning får modspil af vintage-Eames-stole fra Susannes onlinebutik, Relove.
Huset er renoveret ad  flere omgange men med vægt  på at bevare originaliteten. I  haven er der indrettet flere  skønne hyggekroge.
Huset er renoveret ad flere omgange men med vægt på at bevare originaliteten. I haven er der indrettet flere skønne hyggekroge.
Hen over  sommeren får Susanne ofte  besøg af børn og vennepar,  som kan overnatte i det  hyggelige ekstra værelse.
Hen over sommeren får Susanne ofte besøg af børn og vennepar, som kan overnatte i det hyggelige ekstra værelse.
For at få mere opbevaring har Susanne valgt at sætte en gammel kommode ind i stuen.
For at få mere opbevaring har Susanne valgt at sætte en gammel kommode ind i stuen. Den har fulgt hende længe og passede perfekt i størrelsen. Billederne over kommoden er af kunstneren Karoline Lieberkind.
 Der er direkte  udgang til haven fra kolonihavehusets lille køkken.
 Der er direkte udgang til haven fra kolonihavehusets lille køkken.
Susanne har skabt en rå og original stemning i køkkenet ved at hænge gryder og pander op i kroge på en stålstang. Alt er fra Ikea.
Susanne har skabt en rå og original stemning i køkkenet ved at hænge gryder og pander op i kroge på en stålstang. Alt er fra Ikea.

8.jpg

Der er åbnet op til kip i  stuen, hvor Susanne selv har  bygget en sofa af genbrugsbrædder og lagt to stofbeklædte madrasser over. Det  udnytter rummets bredde, og  så er der plads til flere.
Der er åbnet op til kip i stuen, hvor Susanne selv har bygget en sofa af genbrugsbrædder og lagt to stofbeklædte madrasser over. Det udnytter rummets bredde, og så er der plads til flere.
Den overdækkede  pergola forbinder stuen med  soveværelset. Et lille spisebord  skaber rumfornemmelse,  så det ikke kun bliver et  gennemgangsrum
Den overdækkede pergola forbinder stuen med soveværelset. Et lille spisebord skaber rumfornemmelse, så det ikke kun bliver et gennemgangsrum
For at få ekstra opbevaring har Susanne sat hjul og greb på gamle genbrugskasser, som hun gemmer under sengen i gæsteværelset og under sofaen i stuen.
For at få ekstra opbevaring har Susanne sat hjul og greb på gamle genbrugskasser, som hun gemmer under sengen i gæsteværelset og under sofaen i stuen.
Da Susanne fik tilbudt at købe et skur billigt – et byggeprojekt fra en teknisk skole – kom soveværelset til. Skuret blev bygget lidt om og fik vinduer og højere til loftet, så det mindede mere om resten af huset i sin byggestil.
Da Susanne fik tilbudt at købe et skur billigt – et byggeprojekt fra en teknisk skole – kom soveværelset til. Skuret blev bygget lidt om og fik vinduer og højere til loftet, så det mindede mere om resten af huset i sin byggestil.
Da badeværelset blev bygget for at gøre huset mere beboeligt, fik Susanne etableret en dør ud til terrassen, så det  næsten kan føles, som om hun tager bad i det fri.
Da badeværelset blev bygget for at gøre huset mere beboeligt, fik Susanne etableret en dør ud til terrassen, så det næsten kan føles, som om hun tager bad i det fri.
Badeværelset set fra gangen af.
Badeværelset set fra gangen af.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kolonihave, Sommerhus og Boligindretning