Boligindretning
SPONSORERET indhold

Huset har både soveafdeling, køkken og stue og kan pakkes ned af bare to mennesker og sættes op igen

Med Operahuset som nabo og udsigt til Amalienborg bor en ung designer i et lille hus, der i den grad omfavner den urbane nomadetrend og udfordrer vores måde at opfatte et hjem på.

Foto: Karina Tegnberg
21. jun. 2017 | Bolig | BoligLiv

Det utraditionelle hus er designet af kunstneren Jane Ostermann- Petersen, og hun kalder det selv for ‘ Transitional Shelter’, et rum, der kan bygges i forskellige størrelser, udvides efter behov og beklædes med materialer alt efter funktion. Det kan således pakkes sammen for vinteren og stilles op igen, når vejret er til det. Under danske himmelstrøg er rammen beklædt med træ og glas, men andre steder i verden kunne det være bambus eller plastikposer. Huset har både soveafdeling, køkken og stue, men desværre ikke indlagt vand, så bad og toiletbesøg foregår i en bygning tæt ved.

Inspiration fra Holland
For Jane startede det med ideen om at skabe et fleksibelt rum, der kunne danne rammen om et liv i en bestemt periode i et samfund, hvor alle er blevet mere mobile. Inspirationen kommer bl.a. fra de traditionelle hollandske strandhuse, der hver sommer sættes op langs kystlinjen, som en slags intermistiske kolonihavehuse, for igen at blive pillet ned ved udgangen af sæsonen. “Det er det simple og fleksible, der fascinerer mig. Huset kan stå alle steder og hurtigt flyttes til det næste sted. Det kan pakkes ned af bare to mennesker, uden store maskiner, og sættes op igen på en strand, midt i byen eller på et hustag.”

Kunst versus håndværk
Huset er udviklet på Statens Værksteder, hvor Jane har fået tid og plads til at fordybe sig i materialet. Lederne på træ- og metalværkstedet er dygtige håndværkere, der er vant til at arbejde med kunstnere, designere og arkitekter. Det at læne sig op ad en erfaren håndværker giver en unik mulighed for i samarbejde at konkretisere ideerne og skabe noget nyt”, fortæller Jane. Lige nu er det den schweiziske designer Nadine Burkhard, der bor i det mobile minihjem, men når sommeren går på hæld, kan det være, at en ny beboer flytter ind, og måske bliver udsigten til Amalienborg skiftet ud med et nyt spændende sted.

Soveværelset er en simpel japanskinspireret sovehems med futonmadras. Sengetæppet er designet af Henrik Vibskov. Fra endegavlens store glasparti er der en fantastisk udsigt til det grønne.

Huset ‘Transitional Shelter’ kan bygges i forskellige størrelser, udvides efter behov og beklædes med materialer alt efter funktion. Det kan pakkes sammen for vinteren og stilles op igen, når vejret er til det.

Det lille hus, der ligger med udsigt til havnen og Amalienborg, blev bygget i foråret 2015.

Det er næsten ikke til at fatte, at man befinder sig midt i storbyen.

Sengetæppet er designet af Henrik Vibskov.

Det store gavlvindue i soveafdelingen kan åbnes, så naturen kommer med helt ind i rummet.

Indrammet print af maleren Asger Jorn.

Den lille bolig er sparsomt indrettet med minimalistiske designløsninger, her køkkenhylderne, der hænger ned fra loftet.

Garderoben hænger ned fra loftet i en simpel rundstav.

Den grønne vase er et unikaværk af keramiker Ursula Munch-Petersen.

Den simple træbænk er designet af Niels Højlund Rasmussen fra Labrador Møbelsnedkeri. Bordet på hjul midt i rummet fungerer bådesom arbejdsbord og spisebord. Det har Jane selv bygget af tiloversblevne byggematerialer.Stolen er en designklassiker af Egon Eiermann.

Køkkenet består af et enkelt gasblus og store åbne hylder, der hænger ned fra loftet.

Anbefalet til dig