Line Franck
Foto: Privat Hvordan gør du din bolig bedst klar til salg? Få Line Francks bedste bud til boligsalg lige her.

Her er Line Francks 8 bedste råd til at få solgt din bolig

Ejendomsmægler Line Franck har som vært på DR-programmet I hus til Halsen hjulpet mange med at få gjort deres bolig klar til salg - og faktisk fået den solgt. Her giver hun dig sine bedste tips til, hvordan du får godt gang i boligsalget.

”Jeg kan allerede se, at du har besluttet dig – for du har fået ilden tilbage i øjnene.”

Det har givet ejendomsmægler Line Franck en helt særlig ild og drivkraft at være med i front på tv-programmet I hus til halsen, der nu snart kører på tiende sæson.

Og det var den, kæresten Rasmus Milling kunne se i Line Francks øjne, da hun stod overfor beslutningen om, hvorvidt hun skulle takke ja til værtsrollen.

For Line Franck, der har været i ejendomsmæglerbranchen i 15 år, var hurtigt tændt på at overtage værtskabet på det populære tv-program efter Jesper Nielsen tilbage i 2018.  

Tv-familien

Det var nemlig kemi ved første casting, da Line Franck mødte holdet bag I hus til halsen. Hun havde egentlig først takket nej, da hun blev tilbudt en casting til værtsrollen på programmet, men hun kunne alligevel ikke helt holde sig væk.

”Jeg startede faktisk med at sige ’nej tak’, for jeg tænkte, at det var alt for omstændigt. Jeg var på barsel og ammede. Det var slet ikke det, jeg skulle. Jeg skulle koncentrere mig om ungerne og vores liv i Aarhus,” fortæller hun til ALT.dk og fortsætter:

”Men så ringede de igen, og så blev jeg alligevel lidt nysgerrig. Så jeg tog til København med min fire måneder gamle datter på armen og fik en veninde til at passe hende, mens jeg lige smuttede et par timer og var til casting.”

Til castingen deltog både medværten Søren Vester og det resterende tv-hold for at se, om kemien var god. Det tog dog ikke mere end fem minutter, før Line Franck kunne mærke, at det her, det kunne godt blive godt.

”Vi har haft god kemi og masser skæg fra start af. Søren, Dennis og det fantastiske tv-hold er blevet nogle af mine nye ’nære’. En lille bonusfamilie, som jeg ikke kan forestille mig ikke skal være en del af mit liv i fremtiden,” siger hun.

Taknemmelighed, sårbarhed og tillid

Foruden bonusfamilien har Line Franck også fået mange andre gode ting ud af være med i I hus til halsen. Mange ting, hun ikke ville kunne få i sit erhverv som ”almindelig” ejendomsmægler.

”Jeg har altid sagt til min kæreste, at det der med at være ejendomsmægler, det gør ikke nogen forskel for nogen. Verdens sejeste job må jo være at være læge eller jordemor, hvor man virkelig gør en forskel, der kan handle om liv eller død. Og hvad gør vi ejendomsmæglere? Vi sælger jo bare huse.”

Men I hus til halsen får Line Franck alligevel lov til at gøre en stor forskel for nogle mennesker, som virkelig har brug for det. Det er for hende den største drivkraft og grunden til, at hun blev så bidt af programmet.

”Det er ikke noget, vi leger – det er ikke for sjov. Vi står ude hos mennesker, der er helt revet i stykker indeni på grund af en eller anden familiesituation eller sygdom, død eller job. Deres liv har slået verdens største kolbøtte, og de kan slet ikke finde fodfæste igen. Og så får vi lov til at komme og gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem på rette fode”, siger hun og tilføjer:

”Den sårbarhed, tillid og taknemmelighed, de viser, når de lukker os ind i deres liv, det er bare kæmpe stort.”

Hvordan gør du din bolig bedst klar til salg? Få Line Francks bedste bud til boligsalg lige her:

Line Francks 8 gode råd til at få solgt din bolig

1. Gør boligen klar til salg

Det absolut første, der skal gøres, er at sørge for, at boligen fremstår fra sin allerflotteste side. Gennemgå bolig og grund med kritiske øjne. Der er formentlig skønhedsfejl og slid, du har set dig blind på:

Få malet pletter på væggene, puds vinduerne, fastgør det løse gelænder og gør rent – også i krogene. Måske skal køkkenet males?

Det kan gøre forskellen på, om køberne tænker ”WOW”, eller om de tænker, at køkkenet skal skiftes. Jo flottere og mere indflytningsklar boligen fremstår, jo flere interesserede, jo højere pris, jo hurtigere salg.

2. Ryd op, sortér og smid ud/giv væk

Du kan lige så godt begynde at putte i kasser som det første. Ved salg skal det alligevel pakkes ned før eller siden. Alt det, der ikke skal med videre, skal foræres væk eller køres på lossepladsen. Det, som skal med videre, men som ikke bruges ofte, kan også allerede nu pakkes ned og stables pænt afsides.

Det er vigtigt, at de potentielle købere kan få øje på boligens rammer – altså vægge, gulve og lofter, så sørg for, at der er luft, frie flader og mulighed for, at køber kan forestille sig boligen med egne møbler m.m.

3. Besøg af flere ejendomsmæglere

Find ud af, hvem der har godt fat i markedet i dit område. Måske har en nabo lige solgt, ellers brug internettet til at søge information herom. Sørg for at spørge to-tre mæglere og få oplæg på vurdering, udgifter og salgsplan/mæglerens forventninger til salget fra dem alle.  

Gør det klart for mægleren, hvad der er vigtigt for dig/jer. Er det prisen, udgifterne, kemien, ærlighed eller lignende?

4. Valg af den rette ejendomsmægler – hvem skal jeg vælge?

Sammenlign tilbuddene og forhold dig/jer kritisk til dem. Læs det med småt. Få eventuel uvildig rådgivning til valg af ejendomsmægler.

5. Gør klar til fremvisninger og fotograf

Alle kneb gælder – friske blomster, nybagte boller, nypudsede vinduer, luft godt ud, skift sengetøj eller på med sengetæppet. Der skal være lys i alle rum og pærer i alle lamper.

Tænk på, at folk skal kunne forelske sig. De skal have lov til at drømme sig væk og kunne se sig selv i boligen. De skal ønske sig, at det var deres hjem.

Sørg for, at der er luftet godt igennem, og at vasketøjet er gemt væk. Ingen er interesseret i en sur karklud eller underbukserne fra i morges.

Jeg vil vove den påstand, at de fleste købere køber med mavefornemmelse og hjertet – husk at appellere til det. 

6. Den næste nysgerrige kan være den fremtidige køber

Hvis det trækker ud med salget, kan man godt miste pusten, og man slækker lidt på klargøringen til fremvisninger. Sørg for at holde niveauet højt. Den næste kunde er potentielt den sidste. Hæng i. Snak med ejendomsmægleren, om I kan gøre noget anderledes – og bed dem om at være 100% ærlige, for I har jo samme mål.

Skal der gøres noget anderledes? Er prisen for høj, skal den måske sættes ned. Skal der gøres noget ekstra med markedsføring, åbent hus, nye billeder. Det nytter ikke, at der er snebilleder på nettet, hvis kalenderen siger maj. Sørg for at have god kommunikation med mægleren.

I skal også kunne tåle kritikken fra mægleren. Hvis der er plads til forbedring, så vær lydhør og omstillingsparat.

7. Hvad er planen, når boligen er solgt?

Sørg for at forventningsafstemme med ejendomsmægleren. Kan du/I være hurtigt ude, hvis køber ønsker hurtig overtagelse, eller skal du/I være indstillet på, at det tager lang tid?

8. Kommunikation med banken – når boligen er solgt.

Hvad skal der ske? Hvilke omkostninger er der for mig som sælger? Betaler jeg negative renter af det indestående?

Tag salgsbudgettet fra mægleren med i banken. Forhold dig kritisk til alt, der hedder gebyr eller lign., og spørg ind til, om banken er konkurrencedygtig. Husk på, at banken er sig selv nærmest – det er forretning. Sørg også her for god og kyndig vejledning. Er du usikker i situationen, så tag en bisidder med. Det kan være en klog onkel eller en professionel, der hyres til det. 

Line Franck, 38 år

  • Uddannet finansøkonom fra Aarhus Købmandsskole, og sidenhen uddannet til ejendomsmægler. 
  • Bor i Aarhus med kæresten Rasmus Milling og deres fælles døtre Andrea, 5, og Martha, 3, samt 12-årige Smilla, som Line har fra et tidligere forhold
  • Har sammen med Rasmus Milling FRANCK MILLING, hvor de yder rådgivning, primært til boligkøbere
  • Foruden at være vært i DRs I hus til halsen, har hun også været med som ejendomsmægler i seks afsnit af Hammerslag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Lister og Kendte