Æbletærte med mazarinbund
Brug sensommerens danske æbler i skønne desserter som denne himmelske æbletærte med mazarinbund. Servér den med en flødeskum eller vaniljeis - mums!
10 personer
Mazarinbund:
- 375 g ren rå marcipan
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3-4 æbler
- 50 g sukker
- 30 g smør
- 2 spsk. piskefløde
- lidt flormelis
- flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Riv marcipanen på råkostjernet. Rør marcipan, smør, sukker og vaniljekorn sammen. Rør et æg i ad gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
- Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over tærtebunden.
- Fordel sukker og små smørklatter over, og dryp fløden over.
- Bag tærten ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
- Pynt den afkølede tærte med et drys flormelis.