Æbletærte med mazarinbund

Æbletærte med mazarinbund

Brug sensommerens danske æbler i skønne desserter som denne himmelske æbletærte med mazarinbund. Servér den med en flødeskum eller vaniljeis - mums!

10 personer

Mazarinbund:

  • 375 g ren rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3-4 æbler
  • 50 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 spsk. piskefløde
  • lidt flormelis
  • flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør marcipan, smør, sukker og vaniljekorn sammen. Rør et æg i ad gangen.
  2. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
  3. Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over tærtebunden.
  4. Fordel sukker og små smørklatter over, og dryp fløden over.
  5. Bag tærten ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
  6. Pynt den afkølede tærte med et drys flormelis.