Bagte tomater

Bagte tomater

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 15 min.
  • Bagetid:
  • 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (Tilbehør til 4 personer)
  • 4 store tomater
  • 2 tsk vineddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rasp
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 4 spsk persille (hakket)
  • 1 spsk olivenolie

  1. Skær tomaterne over i halve og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Dryp eddike på hver tomat og drys med sukker, salt og peber.
  3. Bland rasp med hvidløg, persille og olie. Fordel blandingen over tomaterne.
  4. Stil fadet i en 200 grader varm ovn, til tomaterne er gyldne og sprøde på overfladen, ca. 20 min.
  5. Servér tomaterne varme til kød, fjerkræ eller fisk.