Boller i karry

Boller i karry

Klassisk boller i karry er en ægte klassiker...

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/stegetid: 20 min.
  • 800 g hakket svinekød (maks. 10%)
  • 2½ tsk. salt
  • 4 spsk. løg
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • Karrysovs:
  • 2 tsk. karry
  • 1 spsk. olie
  • evt. 1 lille løg
  • ½ syrligt æble
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde (9%)
  • 1½ spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • citronsaft og sukker
  • Tilbehør: kogte ris og evt. gnavegrønt

  1. Rør kødet med salt. Rør revet løg, mælk, æg og hvedemel i. Form farsen til boller med en bar-neske, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sig-te. Tag halvdelen af kødbollerne fra til dagen efter.
  2. Karrysovs:Varm olie i en gryde, svits karry og hakket løg heri. Vend revet æble i. Kom bouillon i. Kog sov-sen igennem i nogle min. under omrøring. Udrør mel i fløden, og rør det i. Kog sovsen igennem i 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber, citronsaft og sukker. Kom bollerne i, og varm igennem. Servér med ris og evt. grønt.