Chili cheese tops opskrift

Chili cheese tops: Sådan laver du den populære snack selv

Du kender dem nok fra McDonald’s, men vidste du, at du sagtens kan lave dem selv derhjemme? Det kan du – og her får du en god og nem opskrift på knasende sprøde chili cheese tops med varm smeltet ost indeni.

15-20 stk. chili cheese tops

Total:22 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 200 g mild cheddarost
  • 2 spsk. hakket, syltet jalapeno
  • 1 tsk. stødt chipotlechili eller chipotle-tabasco
  • 1 dl hvedemel
  • ¾ tsk. salt
  • 2 æg
  • 125 g rasp, gerne japansk pankorasp
  • 3-4 dl olie til stegning
  • 1 tsk. flagesalt

Guacamoledip:

  • 2 avocadoer
  • 3 spsk. limesaft
  • salt og peber

Sådan laver du chili cheese tops

  1. Riv osten på et råkostjern. Bland cheddarost, jalapeno og chipotle.
  2. Form det til 15-20 kugler, ved at presse massen godt sammen i hånden.
  3. Vend dem i hvedemel blandet med salt. Vend dem herefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp.
  4. Varm olien op i en lille gryde. Kom en tern franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  5. Frituresteg kuglerne i varm olie ca. 2 min., til de er gyldne. Lad kuglerne dryppe af på køkkenrulle.
  6. Guacamoledip: Mos avocadokødet med limesaft, salt og peber, server dippen til chili cheese tops.

Chili cheese tops som forret

  1. sprøde forårsruller  
  2. hjemmelavede samosas
  3. små gyoza gyoza 
Chili cheese tops: Sådan laver du den populære snack selv