Chokolademazarin med kartofler

Chokolademazarin med kartofler

Saftig mazarinkage lavet med kartofler og chokolade. Husk at bruge kartofler beregnet til kartoffelmos, ellers bliver dejen løs & klumpet.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 100 g smør
  • 3-4 kartofler (kogte og mosede, 150 g)
  • 100 g sukker (godt 1 dl)
  • 1 æg (str. mellem)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk kakao
  • 150 g chokolade (grofthakket)
  • flormelis

  1. Smelt smørret. Pisk æggeblommenog sukkergodt sammen og piskæggehviden stiv i en andenskål. Rør de mosedekartofler sammen medæggeblomme-sukkermassenog rør det smeltedesmør heri.
  2. Blandvaniljesukker, kakao oghakket chokolade. Venddet i dejen og kom tilsidst den stiftpiskedeæggehvide i.
  3. Kom dejeni en velsmurt tærteformog bag kagen midt i ovnenved 175 grader i ca.½ time. Drys med sigtetflormelis før servering.