-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
Chokorug – rugboller med chokolade
Genial blanding af saftigt rugbrød og god chokolade!
Jeg bor faretruende tæt på en bager, der laver de mest fantastiske rugboller med store stykker mørk chokolade af god kvalitet. Da de er vendt i mandler, er de sprøde udenpå og samtidig saftige indeni.
Jeg er nærmest blevet afhængig af dem og har forsøgt selv at bage dem i utallige variationer – men de blev aldrig helt lige så gode som bagerens. Indtil nu. For denne opskrift kommer så tæt på, at mine venner tror, jeg har købt mig til dem.
20 stk.
Arbejdstid: 50 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Hævetid: (8 timer – gerne 1 døgn)
Fryseegnede
1 mørk, sød øl (33 cl, f.eks. hvidtøl)
10 g gær
1 vaniljestang
100 g groft rugmel
125 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
50 g hørfrø
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
3 spsk. muscovadosirup
2 spsk. kakao
1 knsp. salt
150 g mørk chokolade (55%)
Pynt: 125 g mandler (smuttede, hakkede)
1. Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri.
2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i øllet sammen med rugmel, fuldkornshvedemel, hvedemel, hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner, sirup, kakao og salt. Rør dejen godt igennem, og tilsæt til sidst hakket chokolade.
3. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet til næste dag.
4. Smut mandlerne, og hak dem mellemgroft. Spred dem ud på et skærebræt.
5. Form dejen til ca. 20 boller med 2 skeer, og vend dem i mandlerne på alle sider.
6. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1½ time.
7. Sæt bollerne i ovnen ved 250 grader. Skru ned til 180 grader, og bag i ca. 20 min. Smid evt. 1 kop koldt vand i bunden af ovnen, og luk hurtigt ovnlågen, så det fordamper.
8. Lad bollerne afkøle på en rist.