Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins med spelt

Lækre og saftige gulerodsmuffins bagt med speltmel.

Ca. 24 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 35 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 dl sesam
  • 200 g smør
  • 160 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 3 æg
  • 4 dl gulerødder (fintrevne)
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 250 g speltmel (fint)
  • Glasur:
  • flormelis og appelsinsaft
  • Pynt:
  • revet appelsinskal

  1. Rist sesam sprøde på enpande sat over middelvarme.Rør smør, sukkerog rørsukker godt sammen.Tilsæt æggene étad gangen og rør dejengodt.
  2. Rør de fintrevnegulerødder i sammenmed mælken. Bland alletørdele og vend dem idejen sammen med deristede sesam.
  3. Kom dejeni smurte muffinsforme.Bag kagerne midt iovnen ved 175 grader i20-25 min.
  4. Rør glasurensammen og kom denpå kagerne. Pynt medrevet appelsinskal.