-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
-
Håndlæsning: Sådan læser du fremtiden i dine hænder
-
Her er 7 tegn på, at dit hus er hjemsøgt – og tips til at slippe af med negative energier
Koldhævede speltboller
Her er en opskrift på koldhævede speltboller, der kan blive din nye favorit og måske få plads blandt dine yndlingsopskrifter?
Ingredienser
- Tid: ca. 25 min. plus hæve- og bagetid
- 9 store boller
- 4 dl koldt vand
- 1 dl kærnemælk
- 10 g gær
- ½ spsk. salt
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 250 g groft speltmel
- ca. 400 g sigtet speltmel
KOLDHÆVEDE SPELTBOLLER - sådan gør du:
- Hæld vandet og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør groft speltmel i dejen lidt ad gangen. Rør dernæst sigtet speltmel i, og rør godt og længe i dejen – ca. 10 min.
- Det kan anbefales at bruge en røremaskine, men ellers gøres det med håndkraft – det giver gode muskler! Konsistensen skal være som en tyk fast grød, men stadig klistret.
- Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
- Brug en ske dyppet i vand til at fordele dejen i ‘klatter’ på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med vand, og drys med lidt mel.
- Bag bollerne i ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder