madplan med nem aftensmad
SPONSORERET indhold

Nem pizza, sur-sød kylling & tortellini med spinat: Her er ugens madplan til dig

December måned nærmer sig med hastige skridt, og for mange af os er det en måned, hvor kalenderen godt kan være temmelig fyldt. Derfor skal aftenmaden også være nem og lige til at gå til.

Af: Hanne Bang
26. nov. 2023 | Madplan | ALT.dk

Med denne madplan i hånden kan du handle ind til aftensmad alle ugens 5 hverdage på én gang, så du slipper for at spekulere over, hvad du skal lave til aftensmad. Indkøbssedlen gør, at du kan købe alting i samme hug og planlægge din uge efter det.

Retterne lægger du selvfølgelig bare på de dage, hvor det passer bedst ind i dit program. I denne uge starter vi med en skøn sur-sød-kylling med frisk ananas og tomat mandag, og tirsdag laver vi en lynhurtig pastaret med tortellini, spinat, ricotta & laks.

Onsdag skal vi have lækre koteletter med sortkål og svampe, og torsdag springer vi over hvor gærdet er lavest, og laver nem pizza på fuldkornstortilla-bunde.

Fredag fejrer vi, at det endelig er blevet 1. december med en skøn mangosalat med sød ribbensteg, thai basilikum og limedressing.

Skulle du få tid til at bage lidt lækkert i løbet af ugen, får du også Lagkagehusets skønne opskrift på pebernødder. Dejen er nem og hurtig at lave – og så er det bare om at komme i gang med trille pebernødder– eventuelt sammen med husets yngste.

Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden. Hent indkøbsliste som pdf her

God fornøjelse med denne uges madplan!

INDKØBSLISTE TIL UGENS MADPLAN:
KØD/FISK
200 g ribbensteg, købt færdiglavet
500 g hakket oksekød, max 10%
4 nakkekoteletter
200 g varmrøget laks
500 g kyllingebryst

MEJERI
100 g revet ost, max 16%
2 ½ dl madlavningsfløde 13%.
250 g store tortellini eller ravioli med spinat og ricotta
50 g smør
½ dl syrnet fløde 9%

FRUGT/GRØNT
1 grøn mango (umoden)
200 g cherrytomater
½ agurk
¼ bundt sød thaibasilikum/almindelig basilikum
400 g sortkål (alternativt grønkål)
300 g svampe, f.eks. champignon, østershatte, kejserhatte eller andre
1 bdt dild eller kørvel.
125 g friskbælgede ærter (eller ærter fra frost)
100 g babyspinat
1 rød peberfrugt
1 lime
1 ubehandlet citron
1 stor rød, tørret chili
1 løg
1 tommestykke ingefær
500 g frisk ananas, befriet for skal og stok
500 g tomat

KOLONIAL/DIVERSE
6 små tortillaer (gerne fuldkornsvarianten)
6 korianderrødder, fint hakket (eller 10 korianderfrø knuste)
Palmesukker/rørsukker
Fiskesauce
2 dåser tomatpure
1 dåse majs (usødet), ca. 140 g

TILBEHØR:
Ris eller nudler til sur-sød kylling mandag
400 g brød til tortellini tirsdag
Gulerodsstave til pizzaen torsdag
Kogte byg- eller hvedekerner – eller ris til koteletterne onsdag

Hvis du også vil bage pebernødderne skal du bruge:
250 g smør, 250 g sukker, 1 dl piskefløde og 500 g hvedemel. Du skal også bruge: 1 tsk. stødt ingefær, 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. hvid peber, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron. Du kan evt. købe en færdigblandet peberkage-krydderiblanding og bruge den.

Anbefalet til dig