Æblepie med kanelsnegle
Find opskriften på den lækre æblepie her.

Æblepie med kanelsnegle

Hvis en æbletærte og en kanelsnegl fik et barn, ville denne vidunderlige kage være resultatet. Tærtedej, kanelremonce og saftigt æblefyld – det perfekte match.

printer Print
clock 55 minutter
plate 1 tærte, 10-12 stykker

Dej:

450 g hvedemel
150 g flormelis
½ tsk. salt
225 g koldt smør
1 æg
½ dl iskoldt vand

Remonce:

125 g farin
75 g blødt smør
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. mel

Fyld:

1½ kg madæbler (1 kg både)
150 g sukker
3 spsk. mel
1 tsk. stødt kanel

Endvidere:

1 æg til pensling

Tilbehør:

cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. Dej:
    Bland mel, flormelis og salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug evt. en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og iskoldt vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
  3. Remonce:
    Rør remoncen sammen – evt. over et varmt vandbad.
  4. Fyld:
    Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Bland sukker, mel og kanel sammen, og vend det grundigt med æblerne.
  5. Kanelsnegle:
    Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til rektangler (ca. 30x35 cm). Smør remoncen på dejen, og rul tæt sammen som roulader. Sæt dem i køleskab i 30 min. Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver.
  6. Tærtebund og låg:
    Læg de små snegle tæt sammen på 2 stykker bagepapir, så de danner 2 cirkler. Læg bagepapir ovenpå, og rul forsigtigt dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
  7. Tærte:
    Læg et lag kanelsnegledej i bunden af et tærtefad/pieform (26-28 cm), og pensl dejen med sammenpisket æg. Hæld æblefyldet i, læg et lag kanelsnegledej ovenpå, og tryk dejen sammen kanten rundt. Fjern overskydende dej i kanten.
  8. Pensl overfladen med sammenpisket æg, lav 4-6 rids, så luften kan slippe ud, og bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
  9. Lad tærten køle af i formen, og servér den lun eller afkølet (ikke køleskabskold) med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Tip

Pres overskydende dej sammen, og form det til en pølse. Sæt den koldt, skær i ½ cm tykke skiver, og bag som småkager ved 175 grader i ca. 12 min.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æblekage, Kanelsnegle, Tærte og Bageopskrifter