Æblepie med kanelsnegle
SPONSORERET indhold

Æblepie med kanelsnegle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis en æbletærte og en kanelsnegl fik et barn, ville denne vidunderlige kage være resultatet. Tærtedej, kanelremonce og saftigt æblefyld – det perfekte match.

Af: Sandra Leigh Draznin
13. sep. 2019 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte, 10-12 stykker | Total: 55 min

Ingredienser

Dej:

450 g hvedemel
150 g flormelis
½ tsk. salt
225 g koldt smør
1 æg
½ dl iskoldt vand

Remonce:

125 g farin
75 g blødt smør
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. mel

Fyld:

1½ kg madæbler (1 kg både)
150 g sukker
3 spsk. mel
1 tsk. stødt kanel

Endvidere:

1 æg til pensling

Tilbehør:

cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. Dej:
    Bland mel, flormelis og salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug evt. en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og iskoldt vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
  3. Remonce:
    Rør remoncen sammen – evt. over et varmt vandbad.
  4. Fyld:
    Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Bland sukker, mel og kanel sammen, og vend det grundigt med æblerne.
  5. Kanelsnegle:
    Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til rektangler (ca. 30x35 cm). Smør remoncen på dejen, og rul tæt sammen som roulader. Sæt dem i køleskab i 30 min. Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver.
  6. Tærtebund og låg:
    Læg de små snegle tæt sammen på 2 stykker bagepapir, så de danner 2 cirkler. Læg bagepapir ovenpå, og rul forsigtigt dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
  7. Tærte:
    Læg et lag kanelsnegledej i bunden af et tærtefad/pieform (26-28 cm), og pensl dejen med sammenpisket æg. Hæld æblefyldet i, læg et lag kanelsnegledej ovenpå, og tryk dejen sammen kanten rundt. Fjern overskydende dej i kanten.
  8. Pensl overfladen med sammenpisket æg, lav 4-6 rids, så luften kan slippe ud, og bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
  9. Lad tærten køle af i formen, og servér den lun eller afkølet (ikke køleskabskold) med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis