
SPONSORERET indhold
Æblepie med kanelsnegle
Hvis en æbletærte og en kanelsnegl fik et barn, ville denne vidunderlige kage være resultatet. Tærtedej, kanelremonce og saftigt æblefyld – det perfekte match.
1 tærte, 10-12 stykker |
Total: 55 min
Ingredienser
Dej:
450 g hvedemel
150 g flormelis
½ tsk. salt
225 g koldt smør
1 æg
½ dl iskoldt vand
Remonce:
125 g farin
75 g blødt smør
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. mel
Fyld:
1½ kg madæbler (1 kg både)
150 g sukker
3 spsk. mel
1 tsk. stødt kanel
Endvidere:
1 æg til pensling
Tilbehør:
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Dej:
Bland mel, flormelis og salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug evt. en foodprocessor. - Tilsæt sammenpisket æg og iskoldt vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
- Remonce:
Rør remoncen sammen – evt. over et varmt vandbad. - Fyld:
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Bland sukker, mel og kanel sammen, og vend det grundigt med æblerne. - Kanelsnegle:
Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til rektangler (ca. 30x35 cm). Smør remoncen på dejen, og rul tæt sammen som roulader. Sæt dem i køleskab i 30 min. Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver. - Tærtebund og låg:
Læg de små snegle tæt sammen på 2 stykker bagepapir, så de danner 2 cirkler. Læg bagepapir ovenpå, og rul forsigtigt dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse. - Tærte:
Læg et lag kanelsnegledej i bunden af et tærtefad/pieform (26-28 cm), og pensl dejen med sammenpisket æg. Hæld æblefyldet i, læg et lag kanelsnegledej ovenpå, og tryk dejen sammen kanten rundt. Fjern overskydende dej i kanten. - Pensl overfladen med sammenpisket æg, lav 4-6 rids, så luften kan slippe ud, og bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
- Lad tærten køle af i formen, og servér den lun eller afkølet (ikke køleskabskold) med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Tip
Pres overskydende dej sammen, og form det til en pølse. Sæt den koldt, skær i ½ cm tykke skiver, og bag som småkager ved 175 grader i ca. 12 min.