Æggestand med skinke
SPONSORERET indhold

Æg royal med asparges og landskinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til røræg på brunchbordet.

Foto: Line Thit Klein
28. mar. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Æg royal til 4 personer | Total: 20 min

Ingredienser

4 æg
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk
salt og friskkværnet peber
1 bundt grønne asparges
8-12 skiver skinke
Tilbehør:
brøndkarse
brød

Sådan laver du æg royal

1. Pisk æg sammen med fløde og mælk, og krydr med salt og peber.

2. Læg bagepapir i en brødform eller et lille ovnfast fad på ca. 20 x 15 cm. Hæld æggemassen igennem en si ned i formen, og sæt den i et vandbad med 2-3 cm kogende vand.

3. Sæt vandbadet i ovnen, og bag æggemassen i ca. 30 min. ved 175 grader, til den er stivnet. Lad den køle af, og skær den derefter ud i aflange stave.

SE MERE: Pirogger med laks

4. Bræk evt. træede ender af aspargeserne, og kog dem 3-4 min. i rigeligt  saltet vand. Lad dem dryppe godt af.

4. Anret de friskkogte asparges med skiver af skinke, stykker af Æg Royal og brøndkarse. Servér med brød. 

PRØV OGSÅ: Nem pasta med bacon og pesto

Anbefalet til dig