Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æggestand med skinke
Foto: Line Thit Klein Æg royal eller æggestand er et super lækkert indslag på brunchbordet.

Æggestand med skinke

Æg royal med asparges og landskinke

Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til røræg på brunchbordet.

20 minutter
Print
Æg royal til 4 personer

4 æg
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk
salt og friskkværnet peber
1 bundt grønne asparges
8-12 skiver skinke
Tilbehør:
brøndkarse
brød

Sådan laver du æg royal

1. Pisk æg sammen med fløde og mælk, og krydr med salt og peber.

2. Læg bagepapir i en brødform eller et lille ovnfast fad på ca. 20 x 15 cm. Hæld æggemassen igennem en si ned i formen, og sæt den i et vandbad med 2-3 cm kogende vand. Sæt vandbadet i ovnen, og bag æggemassen i ca. 30 min. ved 175
grader, til den er stivnet. Lad den køle af, og skær den derefter ud i aflange stave.

SE MERE: Pirogger med laks

3. Bræk evt. træede ender af aspargeserne, og kog dem 3-4 min. i rigeligt 
saltet vand. Lad dem dryppe godt af.

4. Anret de friskkogte asparges med skiver af skinke, stykker af Æg Royal og brøndkarse. Servér med brød. 

PRØV OGSÅ: Nem pasta med bacon og pesto

Se, hvad vi ellers skriver om: Æg, Påskefrokost, Grønne asparges og Brunch