Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål

Christian Bitz og kok Claus Holm går sammen i køkkenet for at lave sund mad. En opskrift af Christian Bitz og Claus Holm.

printer Print

Kylling:
4 kyllingebryster, i tynde strimler
1 spsk ingefær, hak fint
1 chili, hak fint
lidt soja
2 spsk olivenolie
2 lime, saften heraf
¼ bundt friske urter, f.eks. kori-
a­nder eller basilikum, del i blade

Æggepandekage:
olivenolie til stegning
8 friske æg
lidt chili, hak fint
salt og peber

Hvidkålssalat:
½ hvidkål, snit meget tyndt
50 g mandler, rist og hak groft
lidt frisk ingefær, hak fint
1 økologisk citron/appelsin, saft og skal heraf
lidt akaciehonning

Sådan gør du

Kylling:
Mariner kyllingestrimlerne med ingefær, chili og soja i 5 minutter – gerne i længere tid i køleskabet.

Sæt en pande med olivenolie på ko­mfuret, og varm op. Kom kyllinge-stri­mlerne på panden, og steg dem hårdt. Vend kyllingen med limesaft, og krydr evt. med salt, peber og friske urter. Stil de stegte kyllingestrimler til side, mens du laver æggepandekagerne.

Æggepandekage:
Sæt en pande, der passer i størrelsen til 2 æg, på komfuret. Kom lidt olivenolie på
panden, og varm op. Slå æggene ud på panden, rør lidt rundt, krydr med salt, peber og chili. Vend som en pandekage, og steg på den anden side. Gentag med de sidste 3 pandekager.

Hvidkålssalat:
Bland alle ingredie­nserne i en skål umiddelbart inden servering. Kom salaten på en åben pandekage, og top med kyllingestrimler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Æggekage, Æg, Kylling, Hvidkål, Kål og Hovedret