
Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål
Christian Bitz og kok Claus Holm går sammen i køkkenet for at lave sund mad. En opskrift af Christian Bitz og Claus Holm.
Ingredienser
Kylling:
4 kyllingebryster, i tynde strimler
1 spsk ingefær, hak fint
1 chili, hak fint
lidt soja
2 spsk olivenolie
2 lime, saften heraf
¼ bundt friske urter, f.eks. kori-
ander eller basilikum, del i blade
Æggepandekage:
olivenolie til stegning
8 friske æg
lidt chili, hak fint
salt og peber
Hvidkålssalat:
½ hvidkål, snit meget tyndt
50 g mandler, rist og hak groft
lidt frisk ingefær, hak fint
1 økologisk citron/appelsin, saft og skal heraf
lidt akaciehonning
Sådan gør du
Kylling:
Mariner kyllingestrimlerne med ingefær, chili og soja i 5 minutter – gerne i længere tid i køleskabet.
Sæt en pande med olivenolie på komfuret, og varm op. Kom kyllinge-strimlerne på panden, og steg dem hårdt. Vend kyllingen med limesaft, og krydr evt. med salt, peber og friske urter. Stil de stegte kyllingestrimler til side, mens du laver æggepandekagerne.
Æggepandekage:
Sæt en pande, der passer i størrelsen til 2 æg, på komfuret. Kom lidt olivenolie på
panden, og varm op. Slå æggene ud på panden, rør lidt rundt, krydr med salt, peber og chili. Vend som en pandekage, og steg på den anden side. Gentag med de sidste 3 pandekager.
Hvidkålssalat:
Bland alle ingredienserne i en skål umiddelbart inden servering. Kom salaten på en åben pandekage, og top med kyllingestrimler.