Bagt fiskefilet med fennikel
Foto: Anders Schønnemann Skøn bagt fiskefilet.

Bagt fiskefilet med fennikel

Denne bagte fiskefilet smager himmelsk og er hurtig at lave i en travl hverdag.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

4 rødspættefileter
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
½ skive lyst brød
½ dl revet parmesan
1 spsk. blødt smør
1 økologisk citron, i skiver
1 tsk. olivenolie

Dressing:

3 spsk. yoghurt naturel, 0,5 %
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hakket dild
1 spsk. kapers, hakket
Salt og peber

Salat:

1 fennikel
Lidt citronsaft
1 tsk. olivenolie
1 håndfuld dild
Salt
Peber

Energi pr. person:
490 Kcal
Fedt:
35 %
Protein:
55 %
Kulhydrat:
10 %

Sådan gør du:

  1. Smør et lille ovnfast fad med smør. Rul fiskefileterne sammen, og læg dem i fadet.
  2. Hak hvidløg og persille fint. Skær skorpen af brødet, og lav krummer af det.
  3. Bland brødkrummer, persille og hvidløg, og top det på fisken. Top med smør, og krydr med salt.
  4. Læg citronskiver ved, og bag fisken ved 180 grader i cirka 10 minutter, eller til fisken er tilberedt.
  5. Dressing: Rør imens yoghurt med lidt dijonsennep, hakket dild, kapers og salt og peber.
  6. Salat: Snit fenniklen i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend den med citronsaft, olivenolie, dild, salt og peber. Servér fisken med dressing, fennikelsalat og godt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Fisk, Sund aftensmad og Hovedret