laks
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Sund aftensmad: Bagt lakseside med krydderurter

Lækker laks i ovnen med en skøn hjemmelavet kartoffelsalat med pesto til. Du bager hele laksesiden i ovnen med citronskiver, salt, peber og krydderurter. Imens laksen er i ovnen kan du koge kartoflerne, eller pasta og lave en skøn cremet pesto. Er de nye kartofler i sæson, så servér laksen med dem - ellers gør ris, bulgur eller frisk pasta sig også rigtig godt til den lækre laks. Se her, hvordan du laver en hel lakseside i ovnen:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

800 g lakseside med skind
1 økologisk citron i tynde skiver
salt, peber
en håndfuld friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian og estragon

Kartoffelsalat med pesto:
1 kg små, nye kogte kartofler
½ portion pesto

Pesto:
2 fed hvidløg
50 g friske basilikumblade
25 g pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
1/2 dl god olivenolie
evt. salt, friskkværnet peber

Tilbehør:
300 g groft landbrød

Sådan gør du:

  1. Læg laksen på en plade med bagepapir. Læg citronskiver på, og drys salt, peber og krydderurter over. Bag laksen i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
  2. Kom hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og ost i en foodprocessor, og blend det til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
  3. Tag halvdelen af pestoen fra, og tilsæt evt. et par skefulde kogende vand, så den bliver mere lind i konsistensen og nemmere at vende med kartoflerne.
  4. Server laksen med kartoffelsalaten og groft landbrød.

Tip! Brug resten af pestoen til en omgang pasta.

Energi pr. person: 790 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Fisk og Hovedret