Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

laks
Foto: Maria Warnke Nørregaard

laks

Bagt lakseside med urter

Lækker laks og nye danske kartofler, uhm ...

4
Print

800 g lakseside med skind
1 økologisk citron i tynde skiver
salt, peber
en håndfuld friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian og estragon

Kartoffelsalat med pesto:
1 kg små, nye kogte kartofler
½ portion pesto

Pesto:
2 fed hvidløg
50 g friske basilikumblade
25 g pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
1/2 dl god olivenolie
evt. salt, friskkværnet peber
300 g groft landbrød

Sådan gør du:

Læg laksen på en plade med bagepapir. Læg citronskiver på, og drys salt, peber og krydderurter over. Bag laksen i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
Kom hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og ost i en foodprocessor, og blend det til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen af pestoen fra, og tilsæt evt. et par skefulde kogende vand, så den bliver mere lind i konsistensen og nemmere at vende med kartoflerne. Server laksen med kartoffelsalaten og groft landbrød.

Tip! Brug resten af pestoen til en omgang pasta.

Energi pr. person: 790 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad