
Sund aftensmad: Bagt lakseside med krydderurter
Lækker laks i ovnen med en skøn hjemmelavet kartoffelsalat med pesto til. Du bager hele laksesiden i ovnen med citronskiver, salt, peber og krydderurter. Imens laksen er i ovnen kan du koge kartoflerne, eller pasta og lave en skøn cremet pesto. Er de nye kartofler i sæson, så servér laksen med dem - ellers gør ris, bulgur eller frisk pasta sig også rigtig godt til den lækre laks. Se her, hvordan du laver en hel lakseside i ovnen:
Ingredienser
800 g lakseside med skind
1 økologisk citron i tynde skiver
salt, peber
en håndfuld friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian og estragon
Kartoffelsalat med pesto:
1 kg små, nye kogte kartofler
½ portion pesto
Pesto:
2 fed hvidløg
50 g friske basilikumblade
25 g pinjekerner
40 g friskreven parmesanost
1/2 dl god olivenolie
evt. salt, friskkværnet peber
Tilbehør:
300 g groft landbrød
Sådan gør du:
- Læg laksen på en plade med bagepapir. Læg citronskiver på, og drys salt, peber og krydderurter over. Bag laksen i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
- Kom hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og ost i en foodprocessor, og blend det til en tyk pasta. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
- Tag halvdelen af pestoen fra, og tilsæt evt. et par skefulde kogende vand, så den bliver mere lind i konsistensen og nemmere at vende med kartoflerne.
- Server laksen med kartoffelsalaten og groft landbrød.
Tip! Brug resten af pestoen til en omgang pasta.
Energi pr. person: 790 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%