Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bagt sej
Foto: Andreas Wiking Bagt sej

Bagt sej

Bagt sej

Let og lækker sej med tomat og mynte-gremolata. Kan serveres som både forret og hovedret.

plate 1
printer Print

5 tomater
½ bundt persille
1 fed hvidløg
150 g sej
1 tsk oregano
Havsalt
Peber
1 tsk olivenolie

Mynte-gremolata:
1 bundt mynte
2 fed hvidløg
Skal og saft af 1 citron

Sådan gør du

Skær tomaterne i skiver. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg halvdelen af tomatskiverne i bunden. Hak persille og hvidløg fint, og drys halvdelen over tomaterne.

Læg fisken oven på tomaterne, og drys med salt og peber. Dæk fisken med resten af tomatskiverne, persilleblanding, lidt oregano samt salt og peber.

Hæld rigeligt med god olivenolie ved fisken. Varm ovnen op til 230 grader, og bag fisken i 25-30 minutter.

Lav mynte-gremolataen, mens fisken tilberedes. Hak mynte og hvidløg fint sammen.

Dryp citronsaft over, og fordel den revne citronskal over. Servér fisken med bagte tomater og mynte-gremolataen.

PRØV OGSÅ: Osso buco med gremolata

PRØV OGSÅ: Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt

PRØV OGSÅ: Ovnbagt fisk med tomater og fennikel

Se, hvad vi ellers skriver om: Louise Bruun, Fisk og Sund aftensmad