Bedstefars skæg
Foto: Mikkel Adsbøl

Bedstefars skæg - opskrift fra Hendes Verden

Bedstefars skæg

En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 stk.

125 g smør
125 g sukker
4 æggeblommer
1 æggehvide
300 g mel
1 tsk. bagepulver
1¾ dl mælk
Desuden:
3 æggehvider
150 g sukker
3-400 g rensede rabarber i små stykker

  1. Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
  2. Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
  3. Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Rabarber