
SPONSORERET indhold
Bedstefars skæg
En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.
1 stk.
Ingredienser
125 g smør
125 g sukker
4 æggeblommer
1 æggehvide
300 g mel
1 tsk. bagepulver
1¾ dl mælk
Desuden:
3 æggehvider
150 g sukker
3-400 g rensede rabarber i små stykker
- Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
- Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
- Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.