Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på blinis med kaviar, røget laks og purløg
Foto: Mikkel Adsbøl Blinis med kaviar, røget laks og purløg - smagt til med vodka

Opskrift på blinis med kaviar, røget laks og purløg

Blinis med kaviar, røget laks og purløg - smagt til med vodka

plate 4
printer Print

4 dl mælk
15 g gær
½ tsk havsalt
½ æg
3 dl boghvedemel
1 dl groft hvedemel
smør til stegning

1 pakke røget laks
cremefraiche rørt med en spsk vodka (valgfrit)
1 glas kaviar
1 bundt purløg skåret helt fint

Sådan laver du de små blinis

Kom gær i mælken, og opløs det sammen med salt og æg. Kom mel i, og rør det til en helt fin og jævn dej. Lad den hvile i ½-1 time. Lav små fine pandekager, og steg dem på panden i smør – evt. på en blinispande. Kom laks på, dernæst cremefraiche, kaviar og purløg – en himmerigsmundfuld!

Blinis er altid en skøn og dekorativ forret.

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Blinis, Laks, Fisk, Dansk mad, Louise Bruun og Forret