TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Opskrift på blinis med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg
Foto: Line Thit Klein Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

Opskrift på blinis med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg

Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

Nybagte blinis smager vidunderligt. Bag mini-blinis, og server dem med et lille stykke, stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og plukkede friske krydderurter. Eller servér dem som en appetizer sammen et glas bobler, eller servér de små blinis som en del af et brunch-udvalg i weekenden.

printer Print
plate 12

1½ dl letmælk
2½ spsk creme fraiche 18%
8 g gær
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
50 g hvedemel
50 g boghvedemel
1 æggeblomme
1 æggehvide

Tilbehør:
50 g stenbiderrogn pr. person
1½-2 dl cremefraiche
finthakket rødløg og lidt plukket dild

Sådan gør du

 

  1. Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm, og tilsæt gær, salt og sukker.
  2. Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.
  3. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande – de skal være ½ cm høje, og der bliver 10-12 stk.( Bagetiden er ca. 2 min. på hver side).
  4. Hvis du ikke har en blinispande – så bruger du bare en alm. pande og sætter skefulde af dejen på panden med lidt afstand.
  5. Anret blinis med en skefuld stenbiderrogn, cremefraiche, finthakket rødløg og dild. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Blinis, Brød, Stenbiderrogn, Forret, Frokost og Brunch