
SPONSORERET indhold
Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg
Nybagte blinis smager vidunderligt. Bag mini-blinis, og server dem med et lille stykke laks, stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og plukkede friske krydderurter. Eller servér dem som en appetizer sammen et glas bobler, eller servér de små blinis som en del af et brunch-udvalg i weekenden.
12
Ingredienser
1½ dl letmælk
2½ spsk creme fraiche 18%
8 g gær
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
50 g hvedemel
50 g boghvedemel
1 æggeblomme
1 æggehvide
Tilbehør:
50 g stenbiderrogn pr. person
1½-2 dl cremefraiche
finthakket rødløg og lidt plukket dild
Sådan gør du
- Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm, og tilsæt gær, salt og sukker.
- Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande – de skal være ½ cm høje, og der bliver 10-12 stk.( Bagetiden er ca. 2 min. på hver side).
- Hvis du ikke har en blinispande – så bruger du bare en alm. pande og sætter skefulde af dejen på panden med lidt afstand.
- Anret blinis med en skefuld stenbiderrogn, cremefraiche, finthakket rødløg og dild.