Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på blinis med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg
Foto: Line Thit Klein Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

Opskrift på blinis med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg

Blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg

12
Print

1½ dl letmælk
2½ spsk creme fraiche 18%
8 g gær
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
50 g hvedemel
50 g boghvedemel
1 æggeblomme
1 æggehvide.

Sådan gør du

Tilbehør: 50 g stenbiderrogn pr. person – 1½-2 dl cremefraiche – finthakket rødløg og lidt plukket dild

Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm, og tilsæt gær, salt og sukker. Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande – de skal være ½ cm høje, og der bliver 10-12 stk.( Bagetiden er ca. 2 min. på hver side). Hvis du ikke har en blinispande – så bruger du bare en alm. pande og sætter skefulde af dejen på panden med lidt afstand.
Anret blinis med en skefuld stenbiderrogn, cremefraiche, finthakket rødløg og dild. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Blinis, Brød, Forret og Frokost