Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Blomme crumble med hasselnødder
Foto: Betina Hastoft

Blomme crumble med hasselnødder - opskrift fra Hendes Verden

Blomme crumble med hasselnødder

Denne crumblecake-opskrift stammer fra New Zealand og er noget anderledes, end hvad vi forstår ved denne form for kage.

plate 8 personer
printer Print

2 æg
225 g sukker
150 g smeltet smør
1 tsk. vaniljessens eller vaniljesukker
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
300 g blommer
50 g hasselnøddeflager
2 spsk. sukker, gerne rørsukker

  1. For en springform, 22 cm. i diameter, med bagepapir.
  2. det er cremet. Kom smeltet smør og vaniljeessens i. Bland hvedemel, bagepulver og ingefær, og vend det i.
  3. Halver og udsten blommerne. Skær dem i både. Kom halvdelen af dejen i bageformen, og fordel blommerne over. Fordel resten af dejen over.
  4. Fordel hasselnødder og rørsukker over kagen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50-60 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter