Blommekage med mandler
Foto: Mikkel Adsbøl

Blommekage med mandler - opskrift fra Hendes Verden

Blommekage med mandler

En herlig kage med blommer, der er god både som dessert eller til en kop kaffe.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8-10 personer

250 g blommer
2 spsk. sukker
185 g blødt smør
225 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smuttede, malede mandler
3 spsk. citronsaft
Pynt:
lidt flødeskum, tern af blommer og gerne både af pærer samt evt. frisk mynte
Tilbehør: flødeskum

  1. Fordel blommer i både i et ovnfast fad. Drys 2 spsk. sukker over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 15 min. Afkøl det til det kun er lunkent.
  2. Pisk smør og sukker cremet. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og malede mandler, og rør det i. Rør citronsaft i. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel blommer og saft over kagen. Pres det lidt ned i dejen med bagsiden af en spiseske.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe.
  4. Pynt den afkølede kage med flødeskum, blommetern, pærebåde og evt. mynte. Giv ekstra flødeskum til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Blommer og Bageopskrifter