Blommekage med mandler
SPONSORERET indhold

Blommekage med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En herlig kage med blommer, der er god både som dessert eller til en kop kaffe.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. jul. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

250 g blommer
2 spsk. sukker
185 g blødt smør
225 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smuttede, malede mandler
3 spsk. citronsaft
Pynt:
lidt flødeskum, tern af blommer og gerne både af pærer samt evt. frisk mynte
Tilbehør: flødeskum

  1. Fordel blommer i både i et ovnfast fad. Drys 2 spsk. sukker over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 15 min. Afkøl det til det kun er lunkent.
  2. Pisk smør og sukker cremet. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og malede mandler, og rør det i. Rør citronsaft i. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel blommer og saft over kagen. Pres det lidt ned i dejen med bagsiden af en spiseske.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe.
  4. Pynt den afkølede kage med flødeskum, blommetern, pærebåde og evt. mynte. Giv ekstra flødeskum til.