Ingredienser
Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 2 spsk. flormelis
- ¼ tsk. salt
- 125 g koldt smør
- 2 æggeblommer
- 2-3 spsk. iskoldt vand
Blommefyld:
- ¾ kg blommer
- 75 g sukker
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 citron eller lime (øko)
- 2 tsk. stødt kanel
Marengslåg:
- 100 g sukker
- 2 æggehvider
- 1 knsp. salt
- 1-2 tsk. lime- eller citronsaft
Sådan gør du:
- Tærtedej: Bland mel, flormelis og salt, og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt til en dej med æggeblommer og vand. Pak dejen ind i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 min.
- Blommefyld: Skyl og udsten blommerne. Skær dem i både, og vend dem sammen med sukker, majsstivelse, fintrevet lime- eller citronskal og kanel i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25 min., til blommerne er gennembagte. Afkøl.
- Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (20-22 cm eller firkantet). Prik bunden med en gaffel, og sæt formen i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 min., til den er gylden og sprød. Afkøl.
- Hæld sukkeret ud på en bageplade med bagepapir, og sæt det i ovnen i 5 min. Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk det varme sukker i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengs. Tilsæt citronsaft.
- Fordel blommefyldet i tærtebunden, og dæk frugten med et tykt lag marengs – brug evt. en sprøjtepose. ”Brun” tærten under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Servér tærten friskbagt.
Tip:
Du kan udskifte kanel med revet ingefær, hvis du ønsker en anden smag til kagen.