Blommetærte
Foto: Mikkel Adsbøl

Blommetærte - opskrift fra Hendes Verden

Blommetærte

Nu er det endelig tid til at høste frugterne fra sommerens skatkammer, så brug de lækre danske blommer i en skøn blommetærte som denne.

printer Print
plate 10 personer

100 g mandler
100 g franskbrødskrumme
3 æg
150 g sukker
75 g smeltet smør
1 dl fløde 13 %
1 tsk. bagepulver
300 g halverede blommer
50 g sukker
15 g smeltet smør
Tilbehør:
flødeskum

Sådan bager du blommetærte

  1. Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
  2. Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i en form foret med bagepapir (20 x 20 cm) eller i en smurt tærteform. Skær blommerne i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
  3. Hæld smeltet smør over, og bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Tærte, Dessert og Bageopskrifter