Blommetærte
SPONSORERET indhold

Blommetærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nu er det endelig tid til at høste frugterne fra sommerens skatkammer, så brug de lækre danske blommer i en skøn blommetærte som denne.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

100 g mandler
100 g franskbrødskrumme
3 æg
150 g sukker
75 g smeltet smør
1 dl fløde 13 %
1 tsk. bagepulver
300 g halverede blommer
50 g sukker
15 g smeltet smør
Tilbehør:
flødeskum

Sådan bager du blommetærte

  1. Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
  2. Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i en form foret med bagepapir (20 x 20 cm) eller i en smurt tærteform. Skær blommerne i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
  3. Hæld smeltet smør over, og bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.

Anbefalet til dig