Boller i karry med kokosmælk og mangochutney
SPONSORERET indhold

Kyllingeboller i karry med kokosmælk og mangochutney

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske boller i karry i en lettere udgave - vi har erstattet svinekødet i kødbollerne med kyllingekød, og givet sovsen et asiatisk pift med mango chutney og kokosmælk.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
08. jan. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Boller i karry til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

2 løg
400 g hakket kyllingekød
½ dl rasp
1 æg
1 tsk groft salt + evt. mere
¼ tsk sort peber
2 peberfrugter
2 spsk neutral olie
1 spsk karrypulver
1 spsk hvedemel
1 dl vand
1 dåse kokosmælk
3 spsk mango chutney
½ bundt forårsløg

Tilbehør: ris og ekstra mango chutney

Sådan laver du boller i karry

  1. Pil løgene og hak dem fint. Gem halvandet løg til sovsen og kom det halve, hakkede løg i farsen sammen med kød, rasp, æg og 1 tsk salt.
  2. Kværn godt med sort peber i og rør farsen sammen. Form den til kødboller på størrelse med golfbolde og læg dem på en tallerken.
  3. Rens peberfrugten og del dem i halve. Varm olien i en sauterpande. Kom resten af løgene i og steg dem ved middel varme i 2 min, mens du rører i dem af og til. Drys karryen over og steg den med i 1 minut. Drys melet over og vend det rundt i løgene.
  4. Tilsæt vand, kokosmælk og mango chutney og rør det sammen. Når det begynder at koge kommes kødbollerne forsigtigt i gryden, så de ligger i ét lag. Kom låg på gryden og lad retten simre i 15 min.
  5. Efter 5 min kan du kigge til retten og forsigtigt skubbe rundt på kødbollerne, så de bliver jævnt tilberedt.
  6. Smag sovsen til med salt.
  7. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
  8. Snit forårsløgene fint og drys dem over ved servering.

TIP:  Vil du have ekstra grøntsager i retten, kan du tilsætte en peberfrugt, som du skærer i mindre stykker og svitser, inden du kommer løgene i under punkt 2.

Prøv også den klassiske opskrift på kødboller i karry fra Hjemmet

 

Anbefalet til dig