
Kyllingeboller i karry med kokosmælk og mangochutney
Den klassiske boller i karry i en lettere udgave - vi har erstattet svinekødet i kødbollerne med kyllingekød, og givet sovsen et asiatisk pift med mango chutney og kokosmælk.
Ingredienser
2 løg
400 g hakket kyllingekød
½ dl rasp
1 æg
1 tsk groft salt + evt. mere
¼ tsk sort peber
2 peberfrugter
2 spsk neutral olie
1 spsk karrypulver
1 spsk hvedemel
1 dl vand
1 dåse kokosmælk
3 spsk mango chutney
½ bundt forårsløg
Tilbehør: ris og ekstra mango chutney
Sådan laver du boller i karry
- Pil løgene og hak dem fint. Gem halvandet løg til sovsen og kom det halve, hakkede løg i farsen sammen med kød, rasp, æg og 1 tsk salt.
- Kværn godt med sort peber i og rør farsen sammen. Form den til kødboller på størrelse med golfbolde og læg dem på en tallerken.
- Rens peberfrugten og del dem i halve. Varm olien i en sauterpande. Kom resten af løgene i og steg dem ved middel varme i 2 min, mens du rører i dem af og til. Drys karryen over og steg den med i 1 minut. Drys melet over og vend det rundt i løgene.
- Tilsæt vand, kokosmælk og mango chutney og rør det sammen. Når det begynder at koge kommes kødbollerne forsigtigt i gryden, så de ligger i ét lag. Kom låg på gryden og lad retten simre i 15 min.
- Efter 5 min kan du kigge til retten og forsigtigt skubbe rundt på kødbollerne, så de bliver jævnt tilberedt.
- Smag sovsen til med salt.
- Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
- Snit forårsløgene fint og drys dem over ved servering.
TIP: Vil du have ekstra grøntsager i retten, kan du tilsætte en peberfrugt, som du skærer i mindre stykker og svitser, inden du kommer løgene i under punkt 2.
Prøv også den klassiske opskrift på kødboller i karry fra Hjemmet
Tip
Sovsen bliver sød og fyldig pga. både kokosmælk og mango chutney.
Vidste du...
At boller i karry er en kendt dansk middagsret, der serveres med ris og består af kogte kødboller i en tyk sovs af kødbollernes kogevand, karry, løg, æble og evt. andre ingredienser. Retten er blevet spist siden ca. 1935.
Kilde: Wikipedia