Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Nem opskrift på boller i karry
Foto: Andreas Wiking Boller i karry

Nem opskrift på boller i karry

Boller i karry på den nemme måde

De værste kaloriesyndere er undladt i denne version af boller i karry, så det er sund, nem og velsmagende mad for hele familien.

clock 40 minutter
printer Print
plate Boller i karry til 4 personer

Boller i karry på den nemme måde

500 g hakket kyllingekød
1 hakket løg
1-2 fed knust hvidløg
1 æg
35 g god rasp
salt, friskkværnet peber
1 tsk timian.
1 spsk oliveolie.
Karrysauce:
1 spsk smør
2 tsk karry
3 spsk mel
6-7 dl kogende grøntbouillon
2 groftskårne gulerødder
2 snittede porrer.


Tilbehør:
400 g kogte ris.
1 dl hakket persille.
2 dl mangochutney.

Energi pr. person:
550 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
30 %
Kulhydrant:
52 %

Sådan laver du boller i karry på den nemme måde

1. Rør kyllingekødet med løg, hvidløg samt alle øvrige ingredienser. Del og form farsen til 18-20 små frikadeller og brun dem på begge sider i olivenolie.

2. Lav saucen: Svits smør og karry, drys mel over, bag af og spæd med den kogende bouillon lidt efter lidt.

3. Læg gulerod og porrer i, kog saucen igennem, smag til med salt og peber og hæld den over kyllingebollerne.

4. Lad det hele snurre videre 10-15 minutter og server retten med løse ris, hakket persille og mango chutney.

Tilberedningstid: 30-40 minutter.

TIP: Lav en dobbelt portion, så der er mad til to dage.

Tip

Lav en dobbelt portion, så der er mad til to dage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Boller i karry, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad, Karry og Hovedret