Nem opskrift på boller i karry
SPONSORERET indhold

Boller i karry på den nemme måde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De værste kaloriesyndere er undladt i denne version af boller i karry, så det er sund, nem og velsmagende mad for hele familien.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
17. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Boller i karry til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Boller i karry på den nemme måde

500 g hakket kyllingekød
1 hakket løg
1-2 fed knust hvidløg
1 æg
35 g god rasp
salt, friskkværnet peber
1 tsk timian.
1 spsk oliveolie.
Karrysauce:
1 spsk smør
2 tsk karry
3 spsk mel
6-7 dl kogende grøntbouillon
2 groftskårne gulerødder
2 snittede porrer.


Tilbehør:
400 g kogte ris.
1 dl hakket persille.
2 dl mangochutney.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    30 %
  • Kulhydrat:
    52 %

Sådan laver du boller i karry på den nemme måde

1. Rør kyllingekødet med løg, hvidløg samt alle øvrige ingredienser. Del og form farsen til 18-20 små frikadeller og brun dem på begge sider i olivenolie.

2. Lav saucen: Svits smør og karry, drys mel over, bag af og spæd med den kogende bouillon lidt efter lidt.

3. Læg gulerod og porrer i, kog saucen igennem, smag til med salt og peber og hæld den over kyllingebollerne.

4. Lad det hele snurre videre 10-15 minutter og server retten med løse ris, hakket persille og mango chutney.

Tilberedningstid: 30-40 minutter.

TIP: Lav en dobbelt portion, så der er mad til to dage.

Anbefalet til dig