Brombærfragilité
Foto: Tia Borgsmidt Prøv den lækre nytårsdessert brombærfragilité.

Brombærfragilité

Må din dessert gerne indeholde både sødme og knas, er denne dessert perfekt med sine sprøde hasselnøddebunde og den hvide chokocreme med brombær.

printer Print
plate 9 stk.

200 g finthakkede ristede og afskallede hasselnødder
200 g flormelis
8 æggehvider
¼ tsk. salt
150 g sukker

Desuden:
3 spsk. hasselnøddeflager eller hakkede hasselnødder

Hvid chokocreme med brombær:
150 g brombær (frosne kan bruges)
150 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk. flormelis
3 dl piskefløde

Pynt:
9 friske brombær og lidt sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. Miks nødder og flormelis fint i en foodprocessor eller blender.
  2. Pisk æggehviderne næsten stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs. Fold nøddeblandingen i marengsen.
  3. Hæld dejen i to forme lavet af bagepapir og smurt med smør ca. 30x40 cm. Drys nøddeflager på den ene halvdel af den ene bund (den skal være kagens top)
  4. Sæt de 2 plader i ovnen med 10 cm mellemrum. Bag bundene ved 150 gr. ca. 45 min. Byt om på pladerne efter halvdelen af bagetiden.
  5.  Afkøl, og skær hver bund i 2.
  6. Kog brombær op i 2 spsk. vand 3-4 min. Pres dem gennem en si. Kom saften i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen. Hak og smelt den hvide chokolade i bærsaften. Lad blandingen køle af 2-3 timer tildækket i køleskab.
  7. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen. Kom cremen i en stor sprøjtepose med glat tylle.
  8. Sprøjt det ud over 1 bund. Læg en anden bund over. Gentag 2 gange mere. Altså så cremen fordeles mellem de 4 kagestykker, så den del med nøddedrys er øverst. Gem lidt creme til pynt.
  9. Stil kagen og resten af cremen tildækket i køleskab 3-4 timer eller natten over.
  10. Sigt flormelis over kagen, og skær den i 9 firkanter. Pynt med resten af cremen evt. sprøjtet ud med en kagetylle samt de friske brombær og et drys sigtet flormelis.

Tip

Du kan erstatte ristede nødder med smuttede mandler, som du rister på en tør pande. Brug så mandelflager til at drysse på kagens top i stedet for hasselnøddeflager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu og Brombær