Brombærfragilité
SPONSORERET indhold

Brombærfragilité

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Må din dessert gerne indeholde både sødme og knas, er denne dessert perfekt med sine sprøde hasselnøddebunde og den hvide chokocreme med brombær.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
25. dec. 2018 | Mad | Hendes Verden
9 stk.

Ingredienser

200 g finthakkede ristede og afskallede hasselnødder
200 g flormelis
8 æggehvider
¼ tsk. salt
150 g sukker

Desuden:
3 spsk. hasselnøddeflager eller hakkede hasselnødder

Hvid chokocreme med brombær:
150 g brombær (frosne kan bruges)
150 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
2 spsk. flormelis
3 dl piskefløde

Pynt:
9 friske brombær og lidt sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. Miks nødder og flormelis fint i en foodprocessor eller blender.
  2. Pisk æggehviderne næsten stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs. Fold nøddeblandingen i marengsen.
  3. Hæld dejen i to forme lavet af bagepapir og smurt med smør ca. 30x40 cm. Drys nøddeflager på den ene halvdel af den ene bund (den skal være kagens top)
  4. Sæt de 2 plader i ovnen med 10 cm mellemrum. Bag bundene ved 150 gr. ca. 45 min. Byt om på pladerne efter halvdelen af bagetiden.
  5.  Afkøl, og skær hver bund i 2.
  6. Kog brombær op i 2 spsk. vand 3-4 min. Pres dem gennem en si. Kom saften i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen.
  7. Hak og smelt den hvide chokolade i bærsaften. Lad blandingen køle af 2-3 timer tildækket i køleskab.
  8. Pisk æg med flormelis og bland det med chokoladen.
  9. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen. Kom cremen i en stor sprøjtepose med glat tylle.
  10. Sprøjt det ud over 1 bund. Læg en anden bund over. Gentag 2 gange mere. Altså så cremen fordeles mellem de 4 kagestykker, så den del med nøddedrys er øverst. Gem lidt creme til pynt.
  11. Stil kagen og resten af cremen tildækket i køleskab 3-4 timer eller natten over.
  12. Sigt flormelis over kagen, og skær den i 9 firkanter. Pynt med resten af cremen evt. sprøjtet ud med en kagetylle samt de friske brombær og et drys sigtet flormelis.

Anbefalet til dig