Opskrift på burger med avocado-topping
SPONSORERET indhold

Burger med avocado-topping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Burgere smager bare bedst, når de er lavet på grillen. Men er det uden for sæson, kan du sagtens stege bøfferne på panden også.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
08. jul. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Burgere til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

½ dl couscous 35 g
½ dl vand
400 g hakket oksekød
1 finthakket løg
2 spsk hakkede krydderurter
1 tsk salt
chilipeber
4 tykke skiver ciabattabrød
lidt spæde salater.
Groft moset kød af 1 avocado.
Lynsyltede rødløg.
4 grillede majskolber med chili-rub

Lyn-syltede rødløg
5 mellemstore, røde løg
2,5 dl lys vineddike
2,5 dl vand
125 g sukker
1 tsk sorte peberkorn
¼ tsk salt.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    540 Kcal
  • Fedt:
    17 %
  • Protein:
    26 %
  • Kulhydrat:
    57 %

Sådan gør du

  1. Kom couscousen i en skål, hæld vandet over og lad den trække, til den har opsuget al væde.
  2. Rør det hakkede kød med cous cous, løg, krydderurter samt salt og chilipeber.
  3. Del og form kødet til fire burgere og grill dem 3-4 minutter på hver side efter tykkelse. Eller steg dem på en grillpande over høj varme eller på en almindelig stegepande.
  4. Grill også brødskiverne - enten på grill, brødrister eller i ovne.
  5. Anret burgerne på de grillede brødskiver med lidt spæde salater, top med avocado og server med lynsyltede rødløg samt grillet majs med chili- rub.

Lyn-syltede rødløg

  1. Skær løgene i 1 cm tykke skiver og læg dem i skål med tætsluttende låg. Hæld vineddike og vand ved, tilsæt sukker, peber og salt.
  2. Læg låget på og ryst det hele omhyggeligt sammen og lad derefter løgene trække køligt i 24 timer, før de serveres.
  3. Der skal kun bruges en kvart portion - resten kan du gemme på glas i køleskabet og bruge til sandwich, toasts og kødretter.