Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lagkage i regnbuefarver
Foto: Cakenhagen

Lagkage i regnbuefarver

Cakenhagen-regnbuekage: Den fineste Pride-kage

Den fineste lagkage i alle regnbuens farver. Chefkonditor Torben Bang fra Cakenhagehar kreeret en drøm af en kage til Copenhagen Pride – og vi har været så heldige at få opskriften, så du kan gøre ham kunsten efter derhjemme. Kagen er en mandel og pistacie kage med blåbær, jordbær og frisk mintganache.

printer Print

Kagebunde 1 del.
375 g blødt smør
450 g sukker
120 g æggeblommer (6 stk.)
1,5 tsk. bagepulver
500 g hvedemel
3 ½ dl sødmælk

Kagebunde del 2:
25 g fint-blendede pistacienødder
10 g kakaopulver
90 g fint mandelmel
4 spsk. blåbærpulver (frysetørret)
Lidt grøn frugtfarve
Lidt gul frugtfarve
Lidt rød frugtfarve

Til den mørkelilla bund:
10 g kakaopulver og 15 g mandelmel

Til den lilla bund:
25 g mandelmel og 3 spsk. blåbærpulver

Til den grønne bund:
25 g fint-blendede pistacienødder og lidt grøn frugtfarve

Til den gule bund:
25 g mandelmel og lidt gul frugtfarve

Til den orange bund:
25 g mandelmel og lidt gul og rød frugtfarve

Jordbærkompot:
(laves dagen før)
150 g jordbær
40 g sukker
Lidt vanilje
8 g pektin

Frisk mynteganache:
(laves dagen før)
100 g fløde 38%
5 myntestilke
1 spsk. honning
200 g hvid chokolade
1 tsk. citronsaft

Mørk chokoladeglaze:
150 g fløde 38%
2 blade gelatine
130 g mørk chokolade 66%

Sådan laver du en regnbue-lagkage

Kagebunde 1 del.

  1. Sigt hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt æggeblommerne lidt af gangen, og rør, til massen er luftig og ensartet.
  3. Tilsæt det sigtede hvedemel, og rør det ud i massen, tilsæt sødmælken lidt af gangen, og rør, til massen er ensartet.
  4. Afvej dejen i 5 skåle af 300 gram pr skål.

Til den mørkelilla bund: Tilsæt 10 g kakaopulver og 15 g mandelmel, rør det ud i massen, til det er ensartet.

Til den lilla bund: Tilsæt 25 g mandelmel og 3 spsk. blåbærpulver, rør det ud i massen, til det er ensartet

Til den grønne bund: Tilsæt 25 g fint-blendede pistacienødder og lidt grøn frugtfarve

Til den gule bund: Tilsæt 25 g mandelmel og lidt gul frugtfarve

Til den orange bund: Tilsæt 25 g mandelmel og lidt gul og rød frugtfarve

Bag hver farve i sin egen springform (ca. 22 cm i diameter) ved 175 grader i ca. 18 min. Stil kagerne til afkøling.

Jordbærkompot (laves dagen før)

  1. Kog jordbær til en kompot, bland sukker og pektin sammen.
  2. Rør sukker og pektinblandingen ud i jordbærkompotten, og lad det hele koge op.
  3. Stil kompotten til afkøling.

Frisk mynteganache (laves dagen før)

  1. Kog fløde, honning og myntestilkene op i en gryde. Læg låg på, og lad trække i ca. 1 time.
  2. Smelt den hvide chokolade i en skål.
  3. Giv mynte-fløden et nyt opkog. Sigt den varme fløde ned i chokoladen, og rør, til ganachen er helt glat.
  4. Lad ganachen køle af.


Mørk chokoladeglaze:

  1. Udblød gelatinen i rigeligt koldt vand. Smelt den mørke chokolade, kog fløden op, og hæld det ned i chokoladen. Rør til homogen masse.
  2. Når glazen er ca. 32 grader, hældes den forsigtigt over kagen. Lad den dryppe lidt af.
  3. Drys med små guldperler på toppen.

Samling af kagen:

  1. Skær lidt af hver kagebund – gerne både af over- og undersiden, så farven kommer frem på hver side. 
  2. Start med den mørkelilla bund, smør lidt af mynteganachen på, læg den lilla bund på, smør med lidt mynteganache, så den grønne, gule og orange bund.
  3. Læg til sidst et lag af jordbærkompotten på toppen, smør siderne op med mynteganachen, så den er helt glat, stil kagen koldt ca. 1 time.
  4. Lun glazen, til den er ca. 32 grader, hæld den forsigtigt over kagen, og lad den dryppe af.
  5. Pynt kagen med guldperler og mørke chokoladekrøller.

    God bagelyst!

Psssst... Kan du ikke overskue projektet, er det bare med at komme ind i Cakenhagen og bestille et stykke i stedet for. Så får man også den fine Tivoli-udsigt med i købet - Pride-flaget er hejst.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage og Festival