Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chili con carne med masser af grønt
Foto: Ditte Ingemann Chili con carne med masser af grønt

Chili con carne med masser af grønt

Chili con carne med masser af grønt

Denne version af chili con carne er en rigtig simreret, så hvis du har tiden til det, så lad den endelig stå og simre i 2-3 timer.

Chili con carne med masser af grønt til 4 personer
Print

1 spsk vindruekerneolie
500 g hakket oksekød, 3-6%
2 fed hvidløg
2 rødløg
2 tsk oregano
2 tsk paprika
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 frisk chili, enten grøn eller rød
2 ds hakkede tomater
1 squash
1 peberfrugt
1 ds røde kidneybønner
1 ds majs
2,5-3 dl vand
salt og peber

Tilbehør:
limebåde, frisk koriander og 4 spsk drænet yoghurt

Sådan laver chili con carne med masser af grøntsager

1/ Varm olien op i en gryde, og svits oksekødet.

2/ Hak hvidløg og rødløg fint, og tilsæt det til kødet sammen med oregano, paprika, spidskommen, stødt chili og finthakket chili. Svits det hele under omrøring i ca. 2-3 minutter, hvorefter tomaterne tilsættes.

3/ Skær squash og peberfrugt i grove tern, og kom dem ved sammen med kidneybønner, majs og vand. 

4/ Lad det hele simre ved lav varme i ca. 1 time, gerne mere hvis du har tid. Smag til med salt og peber og evt. mere chili. Chili con carnen serveres med masser af frisk koriander, en klat yoghurt og en limebåd.

[450 kcal pr. portion]

PRØV OGSÅ: Kålsalat med sepjlæg og rød chili

Se, hvad vi ellers skriver om: Chili con carne og Oksekød