
Citronfromage med sprødt låg
Ingredienser
3 æggeblommer, pasteuriserede
100 g sukker
1½ citron, saften heraf
4 blade husblas
1½ dl piskefløde
3 æggehvider, pasteuriserede
2½ dl sukker
75 g pistaciekerner, uden salt
50 g mandler
½ tsk. revet citronskal
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 5 min. Rør citronsaften i æggemassen.
Udblød husblassen i koldt vand, hæld vandet væk og smelt husblassen over vandbad i en skål. Rør herefter den smeltede husblas i æggemassen.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem afslutningsvis heri.
Fyld fromagen i portionsglas eller en større skål, og sæt det i køleskabet minimum 2 timer og gerne længere.
Smelt sukkeret til karamel på en pande. Tilsæt pistaciekerner, mandler og revet citronskal og rør rundt med en træske. Hæld den varme nødde-masse ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle og blive hårdt. Hak det med en stor kniv.
Server citronfromagen med et drys af karamel/nøddemassen.