Culotte med forårssalat
Hvidløgsost på toppen giver culottestegen ekstra proteiner og særlig god smag.
Ingredienser
1 kg culottesteg
1 pakke Philadelphia light
2 fed presset hvidløg
175 g rygeost
1 dl skyr
2 spsk mayonnaise
salt og friskkværnet peber
10 radiser
1/2 bundt asparges
1/2 agurk
1 bundt purløg
2 stængler bladselleri
1 blomme
3 skiver rugbrød med kerner
3 spsk flydende kærgården eller kokosolie
1 spsk nigellafrø (kan udelades)
Sådan gør du:
1/ Pus stegen for sener, skær riller i fedtlaget og skær to dybe fuger, hvor en blanding af Philadelphia og hvidløg fyldes i.
2/ Stil stegen ind i en 225 grader varm og skru ned på 180 grader med det samme. Lad stegen stege i ca. 1 time – når centrumtemperaturen når ca. 65 grader, er den færdig.
3/ Bland rygeost, skyr og mayonnaise, og smag til med salt og peber. Skær grøntsagerne i fine stykker, hak purløg og vend det hele i rygeostdressingen.
4/ Skær rugbrødet i tern, steg dem i flydende fedtstof nogle minutter, drys med salt og peber og vend evt. i nigellafrø til sidst.
5/ Server skiver af kød med forårssalat toppet med rugbrødscroutoner.
PRØV OGSÅ: Kyllingefrikassé
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk
400 kcal pr. person
TIP:
Suppler med en råkost, eller lav dobbelt portion af forårssalaten, hvis du er bange for, I ikke bliver helt mætte.