Cupcake opskrift med banan
SPONSORERET indhold

Cupcakes med banan, chokolade og hindbær-glasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En herlig lille kage, der er nem at bage. Lav dine cupcakes med det, du bedst kan lide og pynt dem fint. Her får du opskriften på cupcakes med banan, chokolade og glasur lavet af hindbær.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
25. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
10 cupcakes med banan og chokolade | Total: 30 min

Ingredienser

125 g mørk chokolade
150 g smør
2 æg
125 g sukker
140 g hvedemel
2 spsk kakao
1½ tsk bagepulver
2 bananer, gerne godt modne

Glasur
150 g flødeost naturel eller mascarpone
175 g flormelis
lidt hindbærsaft og lidt naturlig rød farve

Pynt: Kulørt krymmel eller hakkede ristede mandler, og friske hindbær

Sådan gør du

Hak chokoladen groft, og skær smørret i små tern. Kom chokolade og smør i en skål som tåler varme, og smelt det over vandbad. Tag skålen af varmen og afkøl en smule.
Pisk æggene sammen med sukkeret, til det bliver luftigt – brug en elpisker. Bland mel, kakao og bagepulver sammen i en skål. Rør det smeltede chokolade og smør sammen med æggemassen. Sigt melblandingen i og vend den i dejen. Mos bananerne med en gaffel, og rør dem i dejen.

Sæt cupcakes-papirforme i en muffinform af metal til 12 stk og fyld dejen max 2/3 dele op. Bag dine cupcakes i 18-20 min ved 185 grader, og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis, hindbærsaft og lidt naturlig rød farve. Kom glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl, og dekorer dine muffins med glasuren og pynt med krymmel eller sukker-blomster, stjerner eller hjerter.
Kagefadet fra Liebe, 350 kr.

Tip: Anvend ovenstående flødeost-glasur eller rør en sukkerglasur af 200 g flormelis, 1 pasteuriseret æggehvide, lidt hindbærsaft og lidt naturlig rød farve. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis glasuren ikke er smørbar og fast nok.