Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Cupcake opskrift med ribs
Foto: Line Thit Klein Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping

Cupcake opskrift med ribs

Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping

30 minutter
Print
10 cupcakes

175 g blødt smør
175 g sukker
1 tsk vaniljesukker
3 æg
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g skovbær blanding af brombær, ribs, hindbær og blåbær (Du kan nøjes med 200 g hindbær eller 200 g blåbær. Brug gerne frosne, optøede bær)

Orange-topping
150 g flødeost naturel eller mascarpone
150 g flormelis
½ tsk appelsinskal, revet
100 g friske blåbær til pynt
lidt ekstra revet appelsinskal til pynt

Sådan gør du

Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det luftigt med en elpisker. Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver sammen i en skål, og sigt og vend det i dejen. Vend afslutningsvis bærrene i dejen.

Sæt cupcake-papirforme i en muffinform af metal til 12 stk, og fyld dejen max 2/3 dele op. Bag dine cupcakes 18-20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt appelsinskal. Smør glasuren på dine cupcakes og pynt med lidt revet appelsinskal og friske blåbær.

 

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Cupcakes, Kage, Dansk mad og Dessert