Få opskriften på lammeculotter med grillede grøntsager og salsa romesca
SPONSORERET indhold

Få opskriften på lammeculotter med grillede grøntsager og salsa romesca

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem lammesteg med skønne grøntsager og en salsa, der er vanedannende. Brug rester af den som sandwichcreme.

Af: Nanna Simonsen Foto: Lars Ranek
02. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 små lammeculotter a ca. 400 g
salt og peber

Salsa romesco:
1 lille rød snackpeber
1 tyk skive hvedebrød
¼ rød spansk chili (frøene fjernet)
2-3 modne tomater
2-3 fed hvidløg
30 g smuttede mandler, grofthakkede
½ tsk sød paprika
1/3 dl hvidvin1/3 dl vineddike 1/3 dl jomfruolivenoli salt og peber.

Grillede grøntsager:
4-5 små unge og friske artiskokker
¼ citron
1-2 fennikel
6 forårsløg
1 courgette
ca 1½ spsk. olivenolie
fint havsalt
lidt plukket bladpersille (skyllet og klargjort)

Sådan laver du lammeculotter med grillede grøntsager og salsa romesca

Culotterne
Gnid culotterne med salt, og læg dem på et fad. Lad dem trække 1-2 timer ved køkkentemperatur. Dup kødet tørt, og rids fedtsiden med en skarp kniv, rids kun i fedtlaget og ikke ned i kødet. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovnvarme).

Læg de to culotter på en stor (kold) stegepande med fedtsiden nedad. Tænd under panden, og lad dem brune i det fedt, der smelter af. Skru lidt ned, når bruningen er i gang, og brun dem i 6-8 min på hver side. Er din pande for lille til to culotter, bruner du dem bare ad to omgange. Læg culotterne i en ikke for stor bradepande. Stil bradepanden på risten midt i ovnen, og lad culotterne stege i 18-20 min. Tag dem ud, og lad dem hvile i ca. 15 min, før der skæres i dem. Servér lammekødet med grillede grøntsager, salsa romesco og f.eks. en grov kartoffelmos.


 

Salsa romensco
Brænd peberfrugten sort over det hele over en gasflamme, i gløder på en grill eller direkte i pejsen/brændeovenes gløder. Eller grill den tilsvarende helt sort i ovnen. I alle tilfælde vendes peberfrugten flittigt undervejs. Læg den sortbrændte peberfrugt mellem to tallerkener, og lad den køle lidt af. Pil skindet af, når den er til at røre ved. Flæk den, og fjern stilk og frø. Skær skorpen af brødet, og steg krummen gylden på begge sider i ca. 1 spsk olie. Lad brødet dryppe af på køkkenrulle.

Artiskokker:
Kom vand i en stor skål, ogpres citronsaft i vandet. Pil de yderste lag dækblade af hver artiskok. Pluk, indtil bladene er fine, lyse og sprøde (6-8 blade af hver). Skær toppen af hver artiskok, skær ca. midt på artiskokken. Skræl det yderste lag af stilken og skræl ydersiden af bunden. Skær artiskokkerne i halve, og læg dem i vandet, efterhånden som de er trimmede. Citronen i vandet hindrer dem i at blive mørke. Gør de andre grøntsager i stand, og dryp artiskokkerne fri for vand. Snit alle grøntsager i tynde både eller skiver. Kom dem i en skål, vend dem i olie. Drys med salt, og vend dem igen. Læg dem tæt – men ikke over hinanden – på en hed grillpande eller støbejernspande, skru lidt ned, og lad dem grille/stege. Steg i 3-4 minutter i alt, og vend dem flere gange undervejs. Tag dem af panden, læg dem på et fad, og servér dem til lammekødet, sammen med salsa romesco og frisk persille.

Grillede grøntsager
Hak peberfrugtkødet, chili, tomater og hvidløg groft. Sauter alle grøntsager samt mandler og paprika over moderat blus, i ca. 2 spsk olie. Tilsæt vin efter ca. 3 min, og skru op, så den damper ind. Kom alt inklusive det stegte brød i foodprocessoren, tilsæt vineddike, jomfruolivenolie og 1 dl vand, samt salt og peber. Blend det til en glat sauce. Lad saucen trække koldt i et par timer.

PRØV OGSÅ: Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter