Flødebolle-snitter med kiksebund
SPONSORERET indhold

Flødebolle-snitter med kiksebund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mere smovset bliver det næppe end disse lækre snitter bygget op af kiksebund, chokoladefyld og flødebolletopping. Her får du opskriften på hjemmelavede flødebollesnitter med en bund af kiks. Den perfekte kage til alle, der elsker flødeboller. Og kage!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
18. jan. 2021 | Opskrift | Hjemmet
Ca 16 stykker | Total: 18 min

Ingredienser

Arbejdstid: 55 min.
Bagetid: 15-18 min.
100 g blødt smør
75 g rørsukker
1 dl kogende vand
3 dl finvalsede havregryn
ca. 125 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt

Chokoladefyld:
300 g mørk chokolade
5 dl piskefløde

Topping:
3 store æggehvider
150 g sukker

Sådan laver du flødebolle-snitter

  1. Rør smør med sukker, til det er cremet. Hæld vandet over havregrynene, og lad dem trække et par minutter. Bland mel, bagepulver og salt med havregryn og smørblanding, og ælt hurtigt dejen sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt en times tid.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir til en firkant, som passer til en bradepande, ca. 25 x 30 cm, og flyt den over i bradepanden. Bag kiksebunden i 15-18 min., til den er sprød og gylden. Lad bunden køle af.
  3. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløden op til lige under kogepunktet, og hæld over chokoladen. Lad det stå et par min. Brug en ske eller dejskraber til at lave små cirkler fra midten af massen, så chokoladen langsomt inkorporeres, og massen bliver fin og glat. Hæld chokoladen over bunden, og lad den sætte sig.

    PRØV OGSÅ: Flødebollesnitter med sommerbær

  4. Lav toppingen ved at blande æggehvider og sukker i en skål over vandbad. Når sukkeret er smeltet, og massen har en temperatur på ca. 65 grader, tages skålen af varmen. Pisk massen, til den er afkølet, helt stiv, blank og skinnende.
  5. Fordel massen over tærten, og brug en gasbrænder til at brænde toppen, så den bliver gylden og let brændt. Alternativt kan du sætte kagen under grillen i ovnen og give den et minut. Herefter skal den have lov til at køle, inden den skæres ud i snitter.

Anbefalet til dig