
Flot & festlig hindbærkage
Skøn hindbærkage med flødecreme, 'hindbærsukker' og friske bær.
Ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- Kagebunde:
- 125 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 50 g kokosmel
- 4 æg
- Fyld:
- 1⁄2 l piskefløde
- 500 g friske hindbær
- 3 spsk flormelis
- Pynt:
- 200 g sukker
- 1-2 tsk hindbærsaft (eller 3 dråber rød frugtfarve)
- 250 g friske hindbær
- frisk mynte
- Smør 2 springforme(22 cm) med smør ogdrys dem med sukker.Tænd ovnen på 175grader.
- Sigt mel og bagepulverover i en stor skålog tilsæt sukker, blødtsmør, kokos og æg.Pisk det godt igennemmed en håndmikser(til det er jævnt) ogfordel dejen i de toforme. Bag kagerneca. 30 min. Stil dempå en rist til afkølingog åben formene efterca. 5 min. Lad kagernekøle helt af.
- Pisk fløden til skum.Mos halvdelen af hindbærrenesammen medflormelis med en gaffelog tag 2 tsk saft fratil hindbærsukker.
- Flæk de 2 kager meden kniv, så der bliver 4bunde. Smør de 3 bundemed hindbærmosog læg dem sammenmed flødeskum oghele hindbær. Læg densidste bund ovenpåog smør overflade ogsider med et tyndt lagflødeskum. Stil kagenkoldt.
- Hindbærsukker: Blandsukker og saft grundigt,til det har en ensartetfarve. Bred detud på et fad og lad dettørre 10-30 min. Drys kagens overfladermed hindbærsukkerog pynt med bærog mynteblade.