Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
SPONSORERET indhold

Fragilite med choko-mokkacreme og solbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kagen er intens i smagen, så det syrlige modspil fra solbær og blåbær fungerer perfekt hertil.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
21. dec. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8-10

Ingredienser

Bund:
225 g marcipan
1 dl vand
2½ dl æggehvide
225 g sukker
75 g hasselnødder, groft hakkede
Mokkacreme:
150 g mørk chokolade
150 g lys chokolade
½ l piskefløde
saften af ½ appelsin
½ dl kold stærk kaffe, gerne espresso
100 g solbær
50 g sukker
1 dl vand
½ vaniljestang
flormelis til drys
100 g blåbær
lidt frisk mynte

Sådan gør du:


Bund: Rør marcipan og vand sammen, det er lettest med en elpisker. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret til marengskonsistens er opnået .

Rør 3 store spsk marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af marengsen forsigtigt i.

Smør fragilite massen ud på to stykker bagepapir og drys med hakkede hasselnødder.

Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle. Vend dem om og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.

Creme: Hak mørk og lys chokolade og smelt det i en skål over vandbad. Lad det afkøle til det er fingervarmt. Pisk fløden til skum og vend det sammen med smeltet chokolade, appelsinsaft og kold kaffe.

Læg en bund og smør chokolade-mokkacremen på, og fortsæt til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitekagen i køleskabet og lad den trække nogle timer.

Kom solbær, sukker, vand og vaniljestang i en gryde og kog det 5-10 min. Blend og sigt solbærpureen.

Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis og pynt med mynte. Server fragilitekagen med en skefuld solbærpuré og friske blåbær.


Prøv også ægte æbleskiver

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/