Mokka eclairs

Foto: Martin Dyrløv Mums!

opskrift flødekager eclairs

Franske fristelser: Sådan laver du mokka eclairs

Byd på fristende fransk bagværk. Vi har bagt skønne eclairs med mokkacreme – det er jo næsten som at være i Paris!

Byd på fristende fransk bagværk. Vi har bagt skønne eclairs med mokkacreme – det er jo næsten som at være i Paris!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate ca. 15 stk.

Dej:

  • 3 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 150 g mel
  • 4 æg

Mokkacreme:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 4 tsk. majsstivelse
  • 2½ dl mælk
  • 1 stang vanilje
  • 2 tsk. pulverkaffe 
  • 2 dl piskefløde

Mokkaglasur:

  • 200 g flormelis
  • kold stærk kaffe

Pynt:

  • mokkabønner eller mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Dej: Kog vandet op med smør, salt og sukker. Pisk melet i lidt ad gangen, når smørret er smeltet. Pisk, til dejen slipper gryden, og er blank og ensartet. Tag dejen af varmen, og lad den afkøle. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt, til æggemassen er fordelt.    
  2. Fyld dejen i en sprøjtepose, og fyld dejen heri. Sprøjt dejen ud i ca. 8 cm lange og 3 cm brede stykker på en bageplade med bagepapir. 
  3. Bag kagerne i forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 min., til de er gyldne og hævet til ca. dobbelt størrelse. Hold ovnen lukket de første 20 min., ellers risikerer du, at kagerne falder sammen. Afkøl kagerne. 
  4. Moccacreme: Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både korn og de halve stænger ned i gryden. Lad det koge op, og pisk grundigt undervejs. Kog ved svag varme under stadig omrøring. Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pisk pulverkaffen i den varme creme, til kaffen er opløst. Lad cremen afkøle. Pisk i den nogle gange undervejs, så cremen ikke trækker skind eller danner klumper. 
  5. Pisk fløden stiv, og vend den sammen med den kolde creme, til den har en ensartet konsistens. Sæt cremen på køl, til den har sat sig – det tager ca. 30 min.    
  6. Skær en ‘lomme’ i siden på hver eclair, og fyld dem med cremen ved hjælp af en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der er klippet hul i det ene hjørne. Fyld cremen i eclairsene.   
  7. Pisk flormelis sammen med kaffe til en tyk glasur, og overtræk kagerne med den. Drys kagerne med hakkede mokkabønner eller hakket mørk chokolade.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Fyld kagerne med alm. flødeskum, hvis det skal gå lidt hurtigt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Kage, Kaffe, Fransk mad, Flødeskumskager og Bageopskrifter